Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσκεψη του π. Υπουργού Υγείας Π. Κουρουπλή στο Κέντρο Υγείας Σαπών



Το Κέντρο Υγείας Σαπών επισκέφτηκε την προηγούμενη Δευτέρα στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θράκη ο πρώην Υπουργός Υγείας και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Παναγιώτης Κουρουπλής.
Εκεί συναντήθηκε με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τη λειτουργία του.
Ο διευθυντής κ Θώδης Σεραφήμ αναφέρθηκε στη συνολική απαξίωση του Κέντρου, στα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν για τη λειτουργία του από τις συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού την έλλειψη απαραίτητου εξοπλισμού και την παντελή έλλειψη συντηρήσεων στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο, εδώ και πολλά χρόνια, παρότι συγκαταλέγεται στα πρώτα πέντε Κ.Υ ειδικού σκοπού πανελλαδικά.

Αναφορά έγινε ακόμη και στην έλλειψη ασθενοφόρου το οποίο δεν έφτασε ποτέ στις Σάπες και προτάθηκε να γίνει βάση του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαπών.
Ο κ. Κουρουπλής έδειξε να γνωρίζει την κατάσταση εξέφρασε το ενδιαφέρον του και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να επιλύσει σε περίπτωση που ξαναείναι υπουργός.
Ιδιαίτερα για το θέμα του προσωπικού τόνισε ότι θα γίνουν άμεσα προσλήψεις και έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί εν μέρει.
Για το ασθενοφόρο συμφώνησε ότι μία βάση του ΕΚΑΒ στις Σάπες θα έλυνε το πρόβλημα χωρίς να δυσλειτουργεί το ΕΚΑΒ και αφού παρακαμφθεί η γραφειοκρατία.
Ο π. Υπουργός χαρακτήρισε νευραλγική την αποστολή του Κέντρου Υγείας Σαπών και δήλωσε με κατάφαση ότι : «Χωρίς οργανωμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη, σύστημα υγείας δεν μπορεί να υπάρξει».
Τον κ. Κουρουπλή συνόδευαν οι υποψήφιοι βουλευτές Καραγιουσούφ Αιχάν και Χαρίτου Τάκης από τη Ροδόπη καθώς και ο Δημήτρης Ρίζος από τον Έβρο.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: