Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ένας γάμος με παραδοσιακά χρώματα



Ένας γάμος γεμάτος παραδοσιακά στοιχεία, με αναβίωση εθίμων και πολλά δρώμενα τελέστηκε το προηγούμενο Σάββατο στον Άγιο Δημήτριο Κασσιτερών από τον Αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετο, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κομοτηνής Κ. Παντελεήμονα.

Ο Σωτήρης Μουζαλιώτης του Ευαγγέλου και της Άννας από την Ξυλαγανή, τοπογράφος στο επάγγελμα, δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Μαρωνείας Σαπών, παντρεύτηκε με την εκλεκτή της καρδιάς του Μαρία Κωφίδου του Σάββα και της Ευαγγελίας που κατάγεται από τις Σάπες επίσης τοπογράφο στο επάγγελμα.
Ο γάμος που τελέστηκε στη γενέτειρα του παππού της νύφης Μιχάλη Κωφίδη , είχε ένα ξεχωριστό χρώμα αφού τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλαγανής  συμμετείχαν οδηγώντας το γαμπρό και τη νύφη από το σπίτι τους έως την εκκλησία, χορεύοντας χορούς ανάλογους με την περίσταση.
Οι νεόνυμφοι γεμάτοι ευτυχία έδειχναν με κάθε τρόπο ότι χάρηκαν απόλυτα την πιο σημαντική μέρα της ζωής τους, οι γονείς τους συγκινημένοι και χαρούμενοι έβλεπαν τα παιδιά τους ταιριασμένα και ευτυχισμένα να ενώνουν τις ζωές τους, οι κουμπάροι Νίκος Τσαλικίδης και Αγγελική Κατσή άψογοι στα καθήκοντα τους και οικείοι με όλους τους καλεσμένους είχαν επιμεληθεί και τον εντυπωσιακό στολισμό της εκκλησίας.
Εκατοντάδες φίλοι του ζευγαριού και των γονιών τους διασκέδασαν μετά τη στέψη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο κέντρο «Αστραία» στον Ίασμο υπό τους ήχους της Θρακιώτικης γκάιντας , της Ποντιακής λύρας και λαϊκών οργάνων.
Οι ευχές όλων συνοδεύουν τον Σωτήρη και τη Μαρία για μια ευτυχισμένη και ανθόσπαρτη ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: