Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής



Ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.  Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Κομοτηνής στεγάζεται  επί της οδού  Χατζηκωνσταντή Ζωίδη 6, (πρώην Γυμνάσιο Θηλέων, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου). Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά  17.00- 20.00. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή είναι ταυτότητα ή διαβατήριο και απολυτήριο Δημοτικού ή βεβαίωση φοίτησης σε  τάξη γυμνασίου.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής λειτουργεί από το 2003 και απευθύνεται σε ενήλικες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Πρόκειται για έναν καινοτόμο θεσμό προσαρμοσμένο στις  μαθησιακές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευομένων.  Τα Σ.Δ.Ε. είναι δημόσια σχολεία, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από το Ελληνικό Δημόσιο. Εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς (ΓΓΔΒΜΝΓ) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 18 μήνες (δύο 9μηνα) ενώ το σχολείο λειτουργεί απογευματινές ώρες(16.30-20.15).


Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων που δε διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα και δεξιότητες ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται στις μαθησιακές ανάγκες των εκπαιδευομένων . Οι μέθοδοι διδασκαλίας είναι βασισμένες στις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων , την ομαδοσυνεργατική μάθηση και τη διαθεματική προσέγγιση. Τα μαθήματα που διδάσκονται (γραμματισμοί) είναι: ελληνικός γραμματισμός, αγγλικός γραμματισμός , πληροφορικός γραμματισμός , αριθμητικός γραμματισμός, κοινωνικός γραμματισμός, περιβαλλοντικός γραμματισμός, επιστημονικός γραμματισμός και αισθητική αγωγή ενώ το σχολείο στελεχώνεται επίσης από  Σύμβουλο Ψυχολόγο και Σταδιοδρομίας. Οι εκπαιδευόμενοι κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής τους δεν αποκτούν μόνο γνώσεις αλλά και κοινωνικές δεξιότητες. Το σχολείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία μέσα από τακτικές επιμορφωτικές επισκέψεις και στόχος του είναι η δημιουργία δικτύων συνεργασίας ανάμεσα στο σχολείο, την τοπική κοινωνία, τον επιχειρηματικό κόσμο και την εκπαίδευση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 25310 83414 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@sde.rod.sch.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: