Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Επτακόσια τριάντα κιλά (730 kgr) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν,

Επτακόσια τριάντα κιλά (730 kgr) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πόρτο Λάγος, ενώ συνελήφθη και ένας 50χρονος για μεταφορά  με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.
Συγκεκριμένα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πόρτο Λάγος και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ν. Ροδόπης, σε διενεργηθέντα έλεγχο στη χερσαία ζώνη λιμένα Λάγος διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω ως οδηγός, είχε φορτώσει και  μεταφέρει με το υπό ιδιοκτησίας του  Ε.Ι.Χ. όχημα, εικοσιτέσσερις (24) σάκους που περιείχαν 430 kgr όστρακα του είδους αχιβάδας (Ruditapes decussatus), υπολειπομένων διαστάσεων, διαστάσεων από 3,0 cm έως 4,0 cm, μικρότερα του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 cm και δεκαοχτώ (18) σάκους που περιείχαν 300 kgr όστρακα του είδους τελίνα (Donax trunculus), υπολειπομένων διαστάσεων, διαστάσεων από 2,0 cm έως 2,5 cm, μικρότερα του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 3,0 cm ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Από το Β΄ Λιμενικό τμήμα Πόρτο Λάγος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα και η ποσότητα οστράκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: