Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή του κόσμου στο πανηγύρι του Ιασίου



Με πρωτοφανή επιτυχία αναβίωσε φέτος το ιστορικό πανηγύρι του Ιασίου στην διοργάνωση του οποίου συνέβαλλαν η Εκκλησιαστική Επιτροπή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.
Το εκκλησιαστικό μέρος φέτος περιελάμβανε εκτός από τις Ιερές Ακολουθίες , την λιτανεία της εικόνας της Παναγίας, την περιφορά του επιταφίου της και την εμφάνιση μικρής χορωδιακής ομάδας που έψαλε τα εγκώμια της Θεοτόκου.
Το σκέλος των υπολοίπων εκδηλώσεων που οργάνωσε άρτια ο πολιτιστικός σύλλογος ξεκίνησαν μία εβδομάδα πριν με μικρό γλέντι Ιασιωτών που είχε και οργανωτική χροιά.

Το αποκορύφωμα όμως ήταν την παραμονή του 15 Αύγουστου στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου όπου εκατοντάδες κάτοικοι και καταγόμενοι από το χωριό μαζί με επισκέπτες διασκέδασαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια ως τις πρωινές ώρες.
Όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι του πολιτιστικού συλλόγου Ιασίου η προσπάθεια της αναβίωσης του πανηγυριού θα συνεχιστεί αφού είναι ένας τρόπος για την διατήρηση της παράδοσης, αλλά και για να κρατηθεί ζωντανό το χωριό.
Παράλληλα ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλλα στην καλύτερη διοργάνωση και ιδιαίτερα τους κυρίους Κασέρη Χρήστο και Τσιμουρδάγκα Μάρκο για τις προσφορές τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πανηγύρι του Ιασίου εκτός από την ιστορική του αξία και τον ρόλο του ως σημείο αναφοράς τον 15 Αύγουστο για ολόκληρη την περιοχή , αποτελεί και ευκαιρία για αντάμωμα των Απανταχού Ιασιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: