Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η γιορτή της Μεγαλόχαρης στα Κασσιτερά



Εκατοντάδες ήταν οι προσκυνητές που συνέτριψαν στο εξωκκλήσι της Παναγίας στα Κασσιτερά , το απόγευμα της Παρασκευής 14 Αυγούστου για να τιμήσουν τη Θεοτόκο.
Χάρις στις προσπάθειες της Εκκλησιαστική επιτροπής με επικεφαλής τον μόνιμο πλέον ιερέα του οικισμού, Αρχιμανδρίτη πατέρα Φιλάρετο, που συσπείρωσαν σημαντικό αριθμό εθελοντών και εθελοντριών, η μονή της Παναγίας ήταν περισσότερο από κάθε προηγούμενη χρονιά φροντισμένη και στολισμένη.
Τελέστηκε εσπερινός και εψάλησαν πολύ όμορφα τα εγκώμια της Παναγίας , ενώ έγινε για πρώτη φορά με ιδιαίτερη κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας.
Μετά το πέρας του θρησκευτικού μέρους της πανηγύρεως ο κόσμος μεταφέρθηκε στον ξενώνα, δίπλα στη μονή όπου τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» φρόντισαν για το ψυχαγωγικό μέρος της εκδήλωσης.

Προσφέρθηκαν νηστίσιμα εδέσματα και κρύο νερό σε όλο το κοινό που στη συνέχεια απόλαυσε το παιδικό - εφηβικό χορευτικό του συλλόγου που υπό ην καθοδήγηση του δασκάλου κ Στέλιου Νικολάου παρουσίασε παραδοσιακούς Ποντιακούς χορούς δίδοντας το έναυσμα για το γλέντι που ακολούθησε.
Στη λύρα ήταν για μια ακόμη φορά ο δεξιοτέχνης Δημήτρης Κενανίδης ενώ στο νταούλι ο μόνιμος συνεργάτης του συλλόγου Βασίλης Καραγιάννης. Για την καλή ποιότητα του ήχου φρόντισαν οι εθελοντές ηχολήπτες και Μπάμπης Πιτακούδης .
Κληρώθηκαν αρχικά δώρα στη λαχειοφόρο που έγινε , τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την κατασκευή μονής της Παναγίας που άκρως απαραίτητη. Ανήμερα της μεγάλης εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.







Δεν υπάρχουν σχόλια: