Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ



Αγαπητά μου παιδιά,
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα ήθελα ναεκφράσω τις συγχαρητήριες ευχές της τοπικής Εκκλησίας, καθώς και τις δικές μου, προσωπικά, για την επίτευξη των στόχων σας με την εισαγωγή σας στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η επιτυχία σας οφείλεται στην επιμονή, στη συστηματική μελέτη και στους αγώνες πολλών χρόνων, καθώς και στην πίστη σας στον Θεό, ο οποίος επευλογεί κάθε ευγενή και ωραίο στόχο.

Αναμφίβολα γνωρίζετε ότι με την εισαγωγή σας στις Σχολές που επιλέξατε ξεκινά ένας δρόμος απόκτησης γνώσεων και εμπειριών, που ενέχει όμως κι αυτός τις δικές του δυσκολίες. Θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις νέες επιστημονικές απαιτήσεις, αλλά και τις προκλήσεις και ευθύνες που θα βαρύνουν πλέον εσάς προσωπικά. Οφείλετε να διαχειριστείτε με ωριμότητα τα νέα προσωπικά, εκπαιδευτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα, ώστε να αναδυθείτε από τις σπουδές σας όχι μόνο καταρτισμένοι επιστήμονες, αλλά και πολύπλευρα καλλιεργημένες προσωπικότητες, ικανές να προσφέρουν ουσιαστικά στην μαστιζόμενη κοινωνία μας.
Σήμερα όμως υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν εισήχθησαν στην Σχολή προτίμησής τους ή και σε κανένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Απευθυνόμενος σε αυτούς, θέλω να υπενθυμίσω ότι δεν πρόκειται για αποτυχία. Ας εκλάβουν την προσωρινή αυτή δυσκολία ως μέσο πνευματικής και ψυχικής ενδυνάμωσης, καθώς θα ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και θα διαγωνιστούν ξανάστις επόμενες εξετάσεις. Ίσως πάλι οδηγηθούν σε άλλες επαγγελματικές επιλογές, την αξία των οποίων θα κατανοήσουν μακροπρόθεσμα.
            Αγαπητά μου παιδιά,
            Μην ξεχνάτε ότι οι σημαντικότερες εξετάσεις στη ζωή μας είναι οι καθημερινές. Αυτές που αφορούν τη σχέση μας με την οικογένειά μας, τους ανθρώπους γύρω μας, τους φίλους μας, τον εαυτό μας και τον Θεό. Σε αυτές, μέσα από τις οποίες διαφαίνεται το ήθος, η αξιοπρέπεια και η ανθρωπιά του καθενός, σας εύχομαι καλή επιτυχία!
            Ο Θεός να ευλογεί και να ενισχύει κάθε ευγενή προσπάθειά σας.

Με πατρικές ευχές και αγάπη,

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής
Παντελεήμων



Δεν υπάρχουν σχόλια: