Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Συνέντευξη του πρώην προέδρου της Ελπίδας Σαπών Γρηγόρη Κενανίδη.



Κύριε Πρόεδρε πείτε μας δυο λόγια για την σεζόν που πέρασε
Όπως θα ξέρετε ήμουν στο συμβούλιο της ομάδας τα τελευταία τρία χρονια. περυσι ανέλαβα πρόεδρος ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπηρετούσα την ομάδα σε άλλο πόστο και συγκεκριμένα στις ακαδημίες.
Ήταν μια δύσκολη χρονιά, καταφέραμε να την βγάλουμε εις πέρας πάντα με την βοήθεια των συνεργατών μου και φυσικά του προπονητή Βασίλη Χαριτόπουλου.

Αγωνιστικά στόχος μας ήταν να κρατηθούμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Δεν τα καταφέραμε η 6η θέση μας αδικεί αλλά όπως ξέρετε για να το πετύχεις αυτό πρέπει να φέρεις κάνα δύο καλούς παίκτες που να κάνουν την διαφορά στην κατηγορία, αλλά αυτοί έρχονται μόνο με λευτά.
Εμείς τα χρήματα που είχαμε διαθέσιμα προτιμήσαμε να τα δαπανήσουμε σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε μεταφορές σε ιατρικές δαπάνες κτλ.
Στο κύπελλο προσπαθήσαμε φτάσαμε στους τέσσερις δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να περάσουμε στο τελικό παρόλα αυτά είμαστε ευχαριστημένη από την πορεία της ομάδος.

Από τους συνεργάτες σου είχες την στήριξη που περίμενες;
Από κάποιους ναι, από κάποιος όχι. Κάποιοι μας εγκατέλειψαν πολύ νωρίς με αποτέλεσμα το βάρος στους υπόλοιπους να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα έπρεπε.

Ως πρόεδρος αρκετό χρόνο εκτός από χρήμα. Πόσο εύκολο είναι λαμβάνοντας υπόψη τις επαγγελματικές και οικογενειακές σου υποχρεώσεις;
Κακά τα ψέματα είναι πολύ δύσκολα. Αν λάβεις υπόψη σου ότι έχω πολύτεκνη οικογένεια είναι δύσκολα. Όχι μόνο για μένα αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά στο συμβούλιο. Βεβαία αν αγαπάς αυτό που κάνεις βρίσκεις χρόνο για όλα.

Ο κόσμος των Σαπών σας στήριξε;
Για τον κόσμο των Σαπών το λέω εδώ και τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα. Ο κόσμος βοήθησε, βοηθάει και πάλι θα βοηθήσει αν και οι εποχές είναι δύσκολες ο κόσμος των Σαπών είναι πάντα κοντά στην ομάδα.

Βοήθεια από τον Δήμο είχατε;
Ναι ο Δήμος μας βοήθησε αρκετά αλλά για να είμαι ειλικρινής περιμέναμε κάτι παραπάνω. Όχι μονό τώρα αλλά και τις προηγούμενες χρονιές.

Με τα έργα στο γήπεδο τι γίνεται;
Μέχρι ένα σημείο το τρέξαμε μπήκαν οι προβολείς, έχει έρθει και ένα μέρος του υλικού που θα πέσει στον στίβο. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα της περιφέρειας.
Πάντως το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμα.

Πως βλέπεις το ποδόσφαιρο στην Ροδόπη υπάρχει μέλλον;
Λυπάμαι που το λέω αλλά όχι. Δυστυχώς ήδη από φέτος ακούγεται ότι πολλές και μάλιστα παραδοσιακές ομάδες της Ροδόπης δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα. Οι λόγοι φυσικά είναι οικονομικοί και εδώ θα πρέπει να βοηθήσουν οι ΕΠΣ η πολιτεία ακόμη και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να μην είναι τόσο απαιτητικοί.
Υπάρχει όμως ένα μέλλον με τις ακαδημίες. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή αυτά τα παιδιά που δεν είναι λίγα θα στελεχώσουν τις ομάδες της ευρύτερης περιοχής

Πως βλέπεις το νέο Δ.Σ της ομάδας;
Καταρχήν να θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που ανέλαβαν σε μια τόσο δύσκολη εποχή είναι όλοι γνωστοί είναι έμπειροι δεν είναι πρώτη φορά που ασχολούνται με την ομάδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους κάθε στιγμή. Αλώστε η αποχή μας από το συμβούλιο είναι εντελώς τυπική και παραμένουμε κοντά στην ομάδα για ότι μας ζητηθεί.

Με τις ακαδημίες τι γίνεται;
Οι ακαδημίες βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο αυτήν τη στιγμή έχουμε περίπου 110 παιδιά σε όλα τα τμήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και τένις). Διοργανώσαμε φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές το τουρνουά των ακαδημιών της Ελπίδας Σαπών με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από πολλές ομάδες.
Ελπίζω και εύχομαι πως η επόμενη διοίκηση θα συνεχίσει το έργο που γίνεται στις ακαδημίες με την ίδια επιτυχία και γιατί όχι ακόμη και καλλίτερα.

Κλείνοντας θα θέλατε να μας πείτε δυο λόγια;
Θα ήθελα να πω πολλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που μας βοήθησε τα τελευταία χρόνια. Θα μου επιτρέψετε όμως να μην το κάνω τώρα αλλά αργότερα με μια επιστολή που θα δημοσιεύσουμε μέσω της εφημερίδας σας.
Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: