Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Κοινή δράση του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με θέμα την οδική ασφάλεια



            Την Τετάρτη 8-7-2015 και ώρα 10.00 πμ στο βάθρο του τροχονόμου στην Κομοτηνή, θα πραγματοποιηθεί κοινή δράση του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με θέμα την «ασφαλή κυκλοφορία των δικύκλων». Συγκεκριμένα η δράση περιλαμβάνει την προσφορά προστατευτικού κράνους σε οδηγούς και συνεπιβάτες δικύκλων.

            Είναι γνωστό ότι τα στατιστικά στοιχεία κατατάσσουν την Ελλάδα στην ομάδα των  ευρωπαϊκών χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων. Την τελευταία 10ετία έχουμε κατά μέσο όρο ετησίως 1.300 θανατηφόρα τροχαία, με περίπου 1.800 νεκρούς και 32.000 τραυματίες, εκ των οποίων οι 6.000 με μόνιμη αναπηρία. Αυτό σημαίνει ότι μια κωμόπολη χάνεται σχεδόν κάθε χρόνο στον βωμό της ασφάλτου. Όλα τα παραπάνω αναγάγουν τη οδική ασφάλεια σε μείζον κοινωνικό ζήτημα για τη χώρα μας.
            Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προβούν σε μια κοινή δράση στο θέμα της οδικής ασφάλειας, προσφέροντας κράνη σε δικυκλιστές της πόλης μας. Η πράξη αυτή έχει τόσο συμβολικό όσο και πρακτικό χαρακτήρα.
Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας, της Πολιτείας, των συλλογικών φορέων και του κάθε πολίτη (οδηγού και πεζού) χωριστά.




   Για τον Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής              Για την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης
               Ο Πρόεδρος                                                                        Η Πρόεδρος


           Ευάγγελος   ΛΙΤΣΟΣ                                                       Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: