Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Δεν ανανεώθηκε η σύμβαση των ΑΜΕΑ στην ΚΕΜΑΣ



Την απόφαση για μη ανανέωση της σύμβασης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μαρωνείας-Σαπών.
Κατά της απόφασης που αφορά προς το παρόν 4 άτομα ψήφισε μόνο ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Αλληλεγγύη-Ανάπτυξη-Ανανέωση, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ Σωτήρης Μουζαλιώτης, ο οποίος εκφράζοντας τις θέσεις της παράταξής του αναφέρθηκε επιχειρηματολογώντας στις αρνητικές επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης.
Αναφέρθηκε στην ειδική μεταχείρηση που πρέπει να έχουν τα ΑΜΕΑ, στις προσλήψεις που γίνονται αυτό το διάστημα από το ίδιο το κράτος, στην εμπειρία που έχουν αποκτήσει τόσα χρόνια οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, στις μεγάλες ελλείψεις του Δήμου και της ΚΕΜΑΣ σε προσωπικό καθώς και στην προεκλογική δέσμευση της παράταξής του ότι δεν θα θιγεί κανένας εργαζόμενος.
Η παράταξη της πλειοψηφίας δεν δέχτηκε την παραπάνω εισήγηση και αποφάσισε τη μη ανανέωση της σύμβασης των ΑΜΕΑ στην ΚΕΜΑΣ με κυριότερη αιτιολογία τα οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης και με σαφέστατη την δέσμευση ότι δεν θα γίνουν άλλες προσλήψεις στην επιχείρηση λόγω οικονομικής στενότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι ενδεχομένως να προσφύγουν όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις με πιθανότητα τα δικαιωθούν από τα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: