Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΕΤΗ ΈΝΑΡΞΗΣ || ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΌΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΩ, ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΩ» || ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ || ΧΟΡΩΔΙΑ «ΕΥΜΟΛΠΟΣ»



Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και την Κοινωφελή Επιχείρηση Μαρώνειας Σαπών υλοποιούν και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά, το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ». 

Η τελετή έναρξης του «5ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ», θα γίνει την Παρασκευή 19 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Μαρώνειας, με την Χορωδία.«Εύμολπος» υπό την διεύθυνση του Σάκη Βαργεμτζίδη.



Η χορωδία Εύμολπος, με μαέστρο της τον Σάκη Βαργεμτζίδη θα τραγουδήσει έργα κορυφαίων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών όπως Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Ξαρχάκος, Γκάτσος, Καμπανέλης, Ελευθερίου που με τα τραγούδια τους... δίνουν ρυθμό στα βήματα μας, χαμόγελο στη καρδιά μας, και φτερά στη σκέψη μας. Βιολί: Μαρία Κηπουρού
Η χορωδία Εύμολπος είναι ο "διάδοχος" της χορωδίας του Δήμου Κομοτηνής και δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2013. Της δόθηκε το όνομα του Ευμόλπου, μυθικού Βασιλιά της Θράκης που είχε υπέροχη φωνή και έφεση στο τραγούδι, έτσι ώστε σήμερα η λέξη Εύμολπος να σημαίνει μελωδικός, αυτός που τραγουδά γλυκά και όμορφα. Από την ίδρυση της χορωδίας το 1979, που τότε ονομαζόταν Μικτή Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής μέχρι και σήμερα συμμετέχει με επιτυχία σε πλήθος φεστιβάλ και εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τραγουδώντας με αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι, τη μουσική και τον Ελληνικό πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: