Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Εκδηλώσεις του Προγράμματος για την «Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας»



Με αφορμή το τέλος της τέταρτης φάσης λειτουργίας του, το Πρόγραμμα για την «Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας» οργανώνει  εκδηλώσεις στην Ξάνθη και την Κομοτηνή από 5 έως 7 Ιουνίου 2015 και καλεί όλα τα μέλη της τοπικής κοινωνίας της Θράκης σε ένα τριήμερο διαλόγου, επικοινωνίας και γιορτής.
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην Κομοτηνή (17.30 – 21.00, Λέσχη Κομοτηναίων) με  ημερίδα διαλόγου που έχει ως θέμα «Κοινωνική ένταξη και παιδαγωγικές καινοτομίες: το Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας». Θα χαιρετίσουν: Παναγιώτης Κεραμάρης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., Μαρία Μουστάκη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Μονάδας Β2, Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου Παιδείας. Για το Πρόγραμμα και τις αλλαγές που επέφερε θα μιλήσουν: Αλεξάνδρα Ανδρούσου, Νέλλη Ασκούνη, Θάλεια Δραγώνα και Άννα Φραγκουδάκη. Για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων του θα μιλήσουν: Φρόσω Κιάου, Εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας, πρώην Υπουργός, Μουσταφά Μουσταφά, Βουλευτής Ροδόπης, Κωστής Παπαϊωάννου, Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Υπουργείου Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Πουλόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Ευαγγελία Τρέσσου, Επιστημονική Υπεύθυνη Προγράμματος Εκπαίδευσης Παιδιών Ρομά.

Το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουνίου (11.00-14.00) συνεργάτες/ριες του Προγράμματος από τα Δημιουργικά Εργαστήρια Νέων (ΔΕΝ) προσκαλούν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στις ανοιχτές δημιουργικές δραστηριότητες «ΔΕΝ Πλατειά…ζουμε», που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Το βράδυ της ίδιας ημέρας (21.00) στο Δημοτικό Πάρκο της Κομοτηνής οργανώνεται συναυλία με το μουσικό συγκρότημα Balkanatolia, που συνθέτει με τις μουσικές του τις διαφορετικές πολιτισμικές παραδόσεις της περιοχής. Τη συναυλία θα προλογίσουν: Αϊχάν Καραγιουσούφ, Βουλευτής Ροδόπης, Δημήτρης Πολιτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το τριήμερο ολοκληρώνεται την Κυριακή 7 Ιουνίου στην Ξάνθη (11.00-14.00, 3ο Λύκειο, Tέρμα Λευκού Πύργου) με τις γιορτές λήξης των μαθημάτων των ΚΕΣΠΕΜ Ξάνθης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους θα παρουσιάσουν στους γονείς και σε όλους τους προσκεκλημένους δείγματα από τη δουλειά που έκαναν όλη τη χρονιά, αποχαιρετώντας με παιχνίδια και εορταστική διάθεση τη σχολική χρονιά που τελειώνει. Τη γιορτή θα χαιρετίσουν: Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, βουλευτής Ξάνθης, Αναστάσιος Μάρκου, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Παρασκευή 5 Ιουνίου
17.30 – 21.00,  Κομοτηνή, Λέσχη Κομοτηναίων, Σοφούλη και Βενιζέλου
Ημερίδα διαλόγου με θέμα:
«Κοινωνική ένταξη και παιδαγωγικές καινοτομίες: το Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: