Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Θεατρικό φεστιβάλ στην πόλη της ΚομοτηνήςΘεατρικό φεστιβάλ στην πόλη της Κομοτηνής, στο πλαίσιο του προγράμματος  BASACA – Black Sea Area for Culture and Art – Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας για τον Πολιτισμό και την Τέχνη, που εντάσσεται στο Κοινό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Μαύρης Θάλασσας 2007-2013. 
Την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουνίου,  θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, στο χώρο του Χειμερινού Δημοτικού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), Θεατρικό Φεστιβάλ στο πλαίσιο των δράσεων προγράμματος BASACA – Black Sea Area for Culture and Art – Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας για τον Πολιτισμό και την Τέχνη που εντάσσεται στο Κοινό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Μαύρης Θάλασσας 2007-2013. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, σκοπός του οποίου είναι η κινητοποίηση του τοπικού δυναμικού για τη δημιουργία ενός κοινού πολιτιστικού περιβάλλοντος στις κοινότητες της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας, στο οποίο ο Δήμος Κομοτηνής μετέχει ως επικεφαλής εταίρος παράλληλα με πολιτιστικούς οργανισμούς από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας και την Οδησσό της Ουκρανίας.    

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Δήμος Κομοτηνής, την Παρασκευή 19 Ιουνίου και ώρα 20.30, θα πραγματοποιήσει την έναρξη του Θεατρικού Φεστιβάλ με την αναβίωση του εθίμου «των Μωμογέρων» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου, «Η Κερασούντα και το Γαρς». Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας θα ολοκληρωθεί με την παράσταση «ΒΑΚΧΕΣ», από το τμήμα ενηλίκων του ερασιτεχνικού εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., που φέτος απέσπασε τις καλύτερες κριτικές τις φορές κατά τις οποίες παρουσιάστηκε.
Το Σάββατο, 20 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο, στις 21:15, οι θεατρικές ομάδες από την Βουλγαρία και την Ουκρανία θα παρουσιάσουν τις θεατρικές τους δημιουργίες βασισμένες σε  μύθους και θρύλους της Μαύρης Θάλασσας. Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι η «Η αγάπη είναι αρμυρή» και «Το μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας» αντίστοιχα και θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι  οι δημότες της πόλης καθώς η είσοδος είναι ελεύθερη.
Οι αποστολές 50 ατόμων συνολικά κατά την τριήμερη φιλοξενία τους στην πόλη μας θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν την τοπική κουζίνα, να περιηγηθούν στην πόλη αλλά και την παραλιακή ζώνη και να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία και παράδοση της περιοχής μας.
Οι επόμενες δράσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην Οδησσό και το Μπουργκάς και περιλαμβάνουν δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, γαστρονομική  έκθεση και φεστιβάλ παράδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: