Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Όχι στις απολύσεις των ΑΜΕΑ



Σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης οι κοινωνικές δομές του κράτους και ιδιαίτερα της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να ενισχύονται , να δυναμώνουν και να γίνονται αποδοτικότερες.
Στις δύσκολές εποχές μιας κρίσης, όπως αυτή τη βιώνουν σήμερα οι πολίτες αλλά και η κοινωνία συνολικότερα, υπάρχει ανάγκη για ενδυνάμωση και ευρύτερη λειτουργία αυτών των θεσμών.
Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους, αρκεί βέβαια να υπάρχει η βούληση από τους ιθύνοντες και τους εκάστοτε διοικούντες.
Μπορεί να γίνει με θεσμικές παρεμβάσεις , με εξεύρεση και αξιοποίηση ανάλογων προγραμμάτων ( Ευρωπαϊκών η Εθνικών) , με την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, με την αύξηση των σχετικών κονδυλίων, με τη δημιουργία ειδικών λογαριασμών, με πολλούς και διάφορους τρόπους κατά περίπτωση στον τόπο και τον χρόνο.
Σε καμία περίπτωση πάντως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί με αφαιρέσεις, μειώσεις, διαιρέσεις και εν κατακλείδι , απολύσεις.
Απολύσεις που αφορούν ιδιαίτερα άτομα από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες , άτομα με ειδικές ανάγκες.
Η περίπτωση των ΑΜΕΑ που έχουν προσληφθεί και εργάζονται εδώ και χρόνια στην Κοινωφελή Επιχείρηση Μαρώνειας-Σαπών (ΚΕΜΑΣ), είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.
Ένα παράδειγμα προς αποφυγή, σε περίπτωση που οι διοικούντες , όπως ακούγεται, σκέφτονται να προβούν στις απολύσεις τους.
Πρόκειται για ένα μείζον θέμα το οποίο θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά και πολύπλευρα (κοινωνικά, οικονομικά, εργασιακά κλπ), η δημοτική αρχή Μαρωνείας-Σαπών τη στιγμή που αυτή τη περίοδο το ίδιο το κράτος προβαίνει σε επαναπροσλήψεις απολυμένων.
Πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά η διοίκηση του δήμου και να αναλογιστεί τα μεγάλα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους ίδιους τους εργαζόμενους, τις οικογένειες τους , στην τοπική κοινωνία και στον ίδιο το δήμο.
Να σκεφτούν καλά οι ιθύνοντες ότι έτσι μπορεί να στερήσουν τη δυνατότητα από κάποιους συμπολίτες να κατοχυρώσουν για το μέλλον το δικαίωμά τους στην εργασία, αλλά και  από το δήμο ικανά και έμπειρα πλέον στελέχη.
Όχι λοιπόν στις απολύσεις των ΑΜΕΑ
Όχι στην μεγιστοποίηση των είδη διογκωμένων προβλημάτων για τους ίδιους, τις οικογένειες τους, τη τοπική κοινωνία και τον Δήμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: