Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Χωρίς χρηματοδοτήσεις δεν υπάρχει τουριστικη ανάπτυξη



Τη Μαρώνεια επισκέφθηκαν κατά την προηγούμενη εβδομάδα Ρουμάνοι δημοσιογράφοι οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από την περιφέρεια ΑΜΘ προκειμένου να ενημερωθούν και στη συνέχεια να διαφημίσουν στην πατρίδα τους τις δυνατότητες ψυχαγωγίας φιλοξενίας αλλά και τους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας.

Δυστυχώς όμως παρ’όλο τον μεγάλο αρχαιολογικό και ιστορικό πλούτο που διαθέτει ο δήμος Μαρωνείας Σαπών και ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλά στην τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας ΑΜ-Θ, αυτός δεν αξιοποιείται επαρκώς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας που αφενός δεν είναι προσβάσιμο και αφετέρου δεν είναι συνεχώς ανοιχτό για τον ξένο και ντόπιο επισκέπτη.
Όλα αυτά τη στιγμή μάλιστα που στο Τεχνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της περιφέρειας που αφορά στον τουρισμό και στον πολιτισμό, δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ για το δήμο Μαρωνείας Σαπών.
Πως είναι δυνατόν λοιπόν οι αρχαιότητες, τα ιστορικά μνημεία , οι παραλίες, καθώς και όλα τα άλλα αξιοθέατα του δήμου να αναδειχθούν και να έλξουν τουρίστες, όταν δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμη και στις πιο στοιχειώδεις χρηματοδοτήσεις των περιφερειακών προγραμμάτων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: