Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗ



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΓΑ ΘΡΑΚΗΣ κ Πανάγο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ υποκαταστήματος ΑΝ.ΜΑΚ-ΘΡΑΚΗΣ ΟΠΕΚΕΠΕ κ Γαλάνη 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜΘ Κ Γεώργιο Παυλίδη
Με το παρόν υπόμνημα θα ήθελα να σας επισημάνω τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι βαμβακοπαραγωγοί του νομού Ροδόπης λόγω των επαναλαμβανομένων βροχοπτώσεων και της δυσκολίας του ΕΛΓΑ λόγω της έλλειψης προσωπικού να εκτιμήσει σε εύθετο χρονικό διάστημα τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Είναι σαφές πως λόγω αυτού του γεγονότος  παραμένει σε εκκρεμότητα  η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίωση των αγροτών αλλά και την πληρωμή των υποχρεώσεών τους ως προς τρίτους. Αυτό όπως κατανοητό δημιουργεί προβλήματα και στον εφοδιασμό των αγροτών για την επόμενη χρονιά. Επιπροσθέτως αναμένοντας τους εκτιμητές των ζημιών, οι αγρότες δε μπορούν να προβούν σε επανακαλλιέργεια των χωραφιών, γεγονός που περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση.
Ζητούμε την επίλυση του προβλήματος με την άμεση καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης είτε με μείωση του πλαφόν είτε ακόμα και με μηδενισμό του όπου δεν κατέστη δυνατή η παράδοση του προϊόντος.Παράλληλα είναι σαφές πως εκ μέρους του ΕΛΓΑ πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να καταβληθεί έγκαιρα η αποζημίωση χρησιμοποιώντας το έκτακτο προσωπικό που έχει δοθεί προσφάτως.
Παραθέτουμε ως πιθανή επιλογή για την επίλυση του προβλήματος την μετακίνηση προσωπικού όπου είναι εφικτό, αλλά και την χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών όπως και η λήψη αεροφωτογραφιών άμεσου χρόνου έτσι ώστε να είναι δυνατός ο πραγματικός και άμεσος έλεγχος των πληγέντων περιοχών.

Με τιμή
Η πολιτευτής  Ροδόπης N.Δ.
Ιατρός Ελευθεριάδου Παρασκευή

Δεν υπάρχουν σχόλια: