Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Από το Χαμηλό ξεκίνησε τις ακολουθίες την Μεγάλης Σαρακοστής ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Από τοΧαμηλό ξεκίνησε, την Κυριακή της Τυρινής τις ακολουθίες της Μεγάλης Σαρακοστής, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμονας.
Με τον συμβολισμό ότι το Χαμηλό βρίσκεται πολύ ψηλά στην εκτίμηση της τοπικής εκκλησίας, διαθέτοντας έναν αξιοπρεπή, ευπαρουσίαστο και καλά συντηρημένο ναό, όπως επίσης ευσεβής και καλούς ανθρώπους, ο δεσπότης ξεκίνησε το κήρυγμά του παρουσία πολλών πιστών από τον οικισμό, τις Σάπες και τα γύρω χωριά. Ήταν θεία έμπνευση είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης να επιλέξω να επισκευτώ το χαμηλό τη συγκεκριμένη μέρα, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη μεγάλη του χαρά για τη συμμετοχή πλήθους πιστών στο ναό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα μικρά παιδιά και στην εκεί παρουσία τους.

Με πολύ καλά λόγια μίλησε ακόμη για τον εφημέριο του χωριού, την εκκλησιαστική επιτροπή, τους ιεροψάλτες και για τον πρώην εφημέριο π. Νικόλαο Φουντουκίδη που ήταν παρών.
Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε συγχώρεση από όλους ιδιαίτερα εάν στεναχώρησε κάποιον μετάλαβε ο ίδιος το εκκλησίασμα, προσέφερε το αντίδωρο και ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους μαζί, υγεία και καλή Σαρακοστή.
Αντίστοιχα μεγάλη ήταν και η ικανοποίηση, αλλά και η χαρά των κατοίκων του Χαμηλού γιατί ο δεσπότης τίμησε με την παρουσία του το χωριό τους και επειδή έδειξε απροσχημάτιστα και ειλικρινά τα αισθήματα αγάπης που τον διακατέχουν για το χωριό και για τους κατοίκους του.
Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία οι Χαμηλιώτες του παρείχαν εγκάρδια και απλόχερη φιλοξενία στην λέσχη του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: