Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Άμεση αναβάθμιση των παραλιών του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών



Μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» είναι αναμφισβήτητο πλέον ότι η αναπτυξιακή πορεία του δήμου Μαρωνείας-Σαπών περνάει μέσα και από την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.
Ίσως μάλιστα αυτή την περίοδο με την μεγάλη οικονομική κρίση να είναι και ο βασικότερος αναπτυξιακός πυλώνας του δήμου αφού η χώρα  αλλά και η περιφέρειά μας επενδύουν σημαντικά στον τουρισμό.
Αδιαμφισβήτητα από αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία της φύσης, ιδανικό περιβάλλον, καθαρές παραλίες και ότι άλλο έδωσε η φύση και άφησαν οι πρόγονοί μας δεν υστερεί ο τόπος.
Η περιοχή μας υστερεί όμως σε υποδομές!

Ακόμη και σε στοιχειώδης υποδομές που θα έλξουν τουρίστες από άλλες περιοχές της Ελλάδας, πολύ περισσότερο δε από όμορες χώρες αφού κατά κοινή ομολογία δεν επαρκούν οι ντόπιοι για να στηρίξουν επαρκώς τον τουρισμό μας.
Η εκπόνηση ενός προγράμματος με βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους είναι απαραίτητη, για την τουριστική και κατ’ επέκταση για την οικονομική ανάπτυξη του δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
Το πρόγραμμα αυτό, λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας, θα πρέπει να ξεκινάει από τα βασικά και τα στοιχειώδη χωρίς να χάνονται ευκαιρίες και χρόνος.
Θα πρέπει αρχικά να ξεκινήσει με την αναβάθμιση, αναμόρφωση και αξιοποίηση των παραλιών του Δήμου ακόμη και από φέτος.
Καμία ολιγωρία ή δισταγμός που θα συμβάλλουν στην εγκατάλειψη αυτού του σχεδίου δεν πρέπει να κυριαρχίσει..
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος μένοντας αναξιοποίητες και στερούμενες υποδομών και αναβάθμισης οι παραλίες του δήμου Μαρωνείας-Σαπών, διότι οι καιροί δεν περιμένουν.
Η αντίληψη του ‘’άστο τώρα δεν είναι αναγκαίο’’ έχει καταστροφικές συνέπειες στην περίπτωση του τουρισμού.
Τόσο ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αν δεν είναι έτοιμη η περιοχή μας να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις θα μείνει και πάλι για πολλά χρόνια πίσω.
Θα χαθεί μία ακόμη ευκαιρία για τον τόπο και τότε φυσικά δεν θα φταίει κανείς εξωγενής ή απρόβλεπτος παράγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: