Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Θα έρθει το ασθενοφόρο στις Σάπες;



Υπογράφηκε πρόσφατα η σύμβαση για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων που προορίζονται να βοηθήσουν τη λειτουργία των κέντρων υγείας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Πρόκειται για 21 ασθενοφόρα, για 13 διαφορετικά κέντρα υγείας, των πέντε νομών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου.
Στη Ροδόπη θα παραχωρηθεί ένα ασθενοφόρο 4Χ4 για το Κέντρο Υγείας Ιάσμου και ένα ασθενοφόρο 4Χ2 για το Κέντρο Υγείας Σαπών.
Από τα 21 καινούρια οχήματα, τα 18 είναι 4Χ4. Το συνολικό κόστος της προμήθειας φτάνει το 1.300.000 ευρώ, χρήματα προερχόμενα από το ΕΣΠΑ.
Κάθε καινούριο ασθενοφόρο 4Χ2, κοστίζει περίπου 44.000 ευρώ, κάθε καινούριο ασθενοφόρο 4Χ4 κοστίζει περίπου 52.000 ευρώ.

Πρόκειται για καινούρια ασθενοφόρα που έχουν ήδη τον απαραίτητο εξοπλισμό, προερχόμενα από τη Γερμανία, κατασκευασμένα στην εταιρία Μερσεντές, τα οποία  θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο ύλη, πετρέλαιο.
Το ερώτημα βέβαια είναι εάν θα παραμείνουν αυτά τα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας για τα οποία προορίζονται, ή αν θα μεταφερθούν στα μεγάλα νοσοκομεία.
Ωστόσο το πρόβλημα με την απομάκρυνση του ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Σαπών έχει να κάνει κυρίως με την έλλειψη προσωπικού.
Οχήματα βρίσκονται και μπορούν να εξασφαλισθούν με πολλούς τρόπους, το προσωπικό που θα το στελεχώσει είναι το μεγάλο ζητούμενο και φυσικά αν αυτό το προσωπικό επανέλθει από το νοσοκομείο Κομοτηνής που μετακινήθηκε, στο Κ.Υ Σαπών .
Στη προκειμένη περίπτωση λοιπόν θα ευτυχήσουν να έχουν μετά από πολλά χρόνια οι Σάπες και πάλι ένα πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο ασθενοφόρο, ή θα μεταφερθεί και αυτό στο νοσοκομείο Κομοτηνής αφήνοντας μια ολόκληρη περιοχή 60 οικισμών και 25.000 κατοίκων χωρίς την κάλυψη σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που απαιτούνε μεταφορά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: