Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Εξιχνιάστηκαν 7 κλοπές δικύκλων στην Κομοτηνή και την Ξάνθη
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 4 ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, των διακεκριμένων κλοπών, κλοπών τροχοφόρων και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος 

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 5 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, επτά (7) κλοπές δίκυκλων, που είχαν διαπραχθεί, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος του 2014,  στην πόλη της Κομοτηνής και της Ξάνθης.
 

Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας από 15, 16, 17 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, των διακεκριμένων κλοπών, κλοπών τροχοφόρων και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη πέντε (5) άτομα, τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 15, 18, 18 και 23 ετών και έναν 15χρονο αλλοδαπό υπήκοο Βουλγαρίας, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. 

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι ο 16χρονος δράστης, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με τους άλλους τρεις δράστες που κατηγορούνται για κλοπές, αφαίρεσε από την Κομοτηνή και την Ξάνθη, επτά (7) δίκυκλα (5 μοτοσικλέτες και 2 μοτοποδήλατα), τα οποία στη συνέχεια είτε τα διέθετε προς πώληση, είτε τα αντάλλασε, είτε τα παραχωρούσε στους υπόλοιπους πέντε (5) δράστες.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι:
Ø      τέσσερα από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα, τα πούλησε στους ημεδαπούς δράστες ηλικίας 15, 18 και 23  ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και στον 15χρονο Βούλγαρο.
Ø      ένα από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα το παραχώρησε στον  15χρονο ημεδαπό που κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος
Ø      ένα από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα το αντάλλαξε με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα του 18χρονου, που κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή, σε σπίτια και αποθήκες των δραστών, όλα τα αφαιρεθέντα δίκυκλα  και πλήθος εξαρτημάτων – ανταλλακτικών από δίκυκλα, τα οποία κατασχέθηκαν. 

Όλα τα παραπάνω δίκυκλα και το μεγαλύτερο μέρος από τα εξαρτήματα – ανταλλακτικά αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν επίσης στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν, δύο (2) δίκυκλα μοτοποδήλατα και δύο (2) σκελετοί δικύκλων μοτοποδηλάτων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
Δεν υπάρχουν σχόλια: