Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΣ Θράκης Απολογισμος 2014



Αν και η χρονιά ημερολογιακά έκλεισε, η ποδοσφαιρική χρονιά έχει αρκετούς μήνες ακόμη για να ρίξει την αυλαία της. Παρόλα αυτά ώς «Ε.Α» θα κάνουμε έναν απολογισμό για την χρονιά που μας πέρασε.
Στην Α1 πρωταθλήτρια χειμώνα αναδείχτηκε η Δόξα Προσκυνητών η οποία συγκέντρωσε  28 βαθμούς σε 11 αγώνες έχοντας μόλις μια ήττα και μια ισοπαλία.
Στη δεύτερη θέση σταθερά και σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή η Ελπίδα Σαπών που αν ήταν λίγο πιο τυχερή σε κάποια ματς θα είχε συγκεντρώσει περισσότερους από τους 24 βαθμούς που έχει.
Από εκεί και πέρα προβληματισμό προκαλεί η Δόξα Σώστη. Μια ομάδα με αξιόλογο υλικό , καλούς ποδοσφαιριστές, ιστορία και παράδοση στην κατηγορία να βρίσκεται μετά βίας στην έκτη θέση έχοντας μόλις τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα.

Θετική έκπληξη για την χρόνια που πέρασε ήταν ο ΠΑΟ Κοσμίου για τον οποίον οι «κακές γλώσσες» στην αρχή της σαιζόν λέγαν πως δεν θα τα καταφέρει και θα τα παρατήσει σύντομα. Η διοίκηση όμως και οι παίχτες της ομάδας τους διέψευσαν καταφέρνοντας να κρατήσουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην εβδομη θέση του βαθμολογικου πίνακα.
Το πιο δυσάρεστο όμως γεγονός της χρόνιας ήταν η ανακοίνωση παραίτησης από το πρωτάθλημα του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου. Ο Μέγας Αλέξανδρος, ένα ιστορικό σωματείο που εδώ και δεκαετίες έχει αφήσει το στίγμα του στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης με εξαίρεση κάποιες χρονιές στη Δ΄ και Γ΄ Εθνική φαίνεται ότι έτυχε και αυτός θύμα της οικονομικής κρίσης που εκτός από όλα τα άλλα έχει απλώσει τα πλοκάμια της και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Όσο για τις μεταγραφές του χειμώνα φαίνεται ότι πολλές ομάδες έχουν προχωρήσει ήδη σε συμφωνίες με παίκτες ενώ άλλες ακόμη εξετάζουν κάποιες προσθήκες που ενδεχομένως θα τους φανούν χρήσιμες.
Πιο συγκεκριμένα η Δόξα Προσκυνητών έχει ήδη συμφωνήσει με τον Γιώργο Βλαδημηρίδη που μέχρι πρότινος φύλαγε τα γκολποστ της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου.
Η Ελπίδα Σαπών ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Μυστρίδη ενώ τις προσεχείς μέρες περιμένουμε να ανακοινώσει και την απόκτηση του Χρήστου Τουφεξή.
Ο Αστέρας Αιγείρου εξετάζει την περίπτωση του Νίκου Ξενοδοχίδη, ενώ στη Δόξα Σώστη εχει ήδη ενταχθεί ο Δημήτρης Ζέρβας που αν και προπονούνταν με την ομάδα από τον Οκτώβρη δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή καθώς απαγορεύονταν οι μετεγγραφές νέων παικτών.
Στον Ορφέα Ξυλαγανής οι διοικούντες προσπαθούν να φερουν στην ομάδα τους Ερρίκο Γιαννόπουλο και Βασίλη Πολυχρονίδη ενώ εχει αποκτήσει τον Πασσά Παναγιώτη από την Δόξα Προσκυνητών.
Στην Α2 κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα μοιράζονται από κοινού ο Ηρακλής Σαπών με τον Ορφέα Στρύμης.
Πολύ κοντά στην κορυφή βρίσκεται και η Νέα Καλλίστη που με τις προσθήκες που έχει κάνει (Μαυρόπουλος Σίμος, Φωτιάδης Σίμος, Νταναδάς Νίκος και Βαγγέλης Αγιανίτης) φαίνετε προσπαθεί να παραμείνει σε τροχιά ανόδου.
Κοντά στην κορυφή βρίσκεται και η Προοδευτική Λυκείου όπου η επιστροφή του έμπειρου Σαπαίου στράικερ Άγγελου Μπιτζίδη φαίνεται πως θα λύσει τα χέρια του προπονητή Γιάννη Δημόπουλου τουλάχιστον όσον αφορά την επιθετική γραμμή της ομάδας.
Στην Β ΕΠΣ Θράκης τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο ξεκάθαρα με την Ένωση Ασωμάτων, ΠΑΕ Ποντίων και Βιστονίδα Κοπτερού να είναι τα φαβορί για την άνοδο.
Στους Ασώματους οι διοικούντες βλέπουν από κοντά την άνοδο στην Α2, ενώ στην ΠΑΕ Ποντίων διοίκηση και τεχνικό τιμ εξετάζουν τις περιπτώσεις απόκτησης κάποιων παικτών που θα μπορέσουν να κάνουν την διαφορά και να στείλουν την ομάδα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων.
Τελειώνοντας θυμίζουμε σε όλο το φίλαθλο κοινό ότι τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης ξεκινούν και πάλι αυτό το Σαββατοκύριακο με πολλά και σπουδαία παιχνίδια.
Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: