Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Προσφορά του συλλόγου γονέων Δημοτικού Σχολείου Σαπών στο Παιδικό Χωριό SOS



Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου οι Δ2' Ε2΄ ΣΤ2΄ τάξεις του σχολειού μας, μαζί με τους δάσκαλους και εκπροσώπους του συλλόγου γονέων, επισκεφτήκαμε τα ‘’Παιδικά Χωριά SOS’’ Θράκης στο Αρίστηνο της Αλεξανδρούπολης.
Σκοπός της επίσκεψης αυτής να παραδώσουμε στους μικρούς "ένοικους" του τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώσαμε και να ενημερωθούμε όλοι για το έργο των Χωριών SOS.

Η μέρα κύλησε πολύ ευχάριστα, ο διευθυντής και το προσωπικό του ‘’Χωριού’’ μας υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά, μίλησαν με τους μαθητές και τους δασκάλους και μας ξενάγησαν στους χώρους των εγκαταστάσεων.
Στο συγκεκριμένο ‘’Χωριό SOS’’ φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 16 παιδιά, ηλικίας από 4 έως 12 ετών. Παιδιά εγκαταλελειμμένα, παιδιά κακοποιημένα, παιδιά προερχόμενα από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον...
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το μέγεθος της προσφοράς των ανθρώπων που στηρίζουν αυτά τα παιδιά σε 24ωρη βάση στον καθημερινό τους αγώνα για καλύτερη ζωή...
Ελπίζουμε τα δικά μας παιδιά σήμερα να αποτύπωσαν στο μυαλό τους την εικόνα και λίγα από τα λόγια της κυρίας Τουφεκτσή, της κοινωνικής λειτουργού. Η στήριξη του συλλόγου σε παιδιά που δεν είναι τόσο τυχερά είναι δεδομένη και η προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας θα συνεχιστεί..!!
Το ΔΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: