Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η Καθηγήτρια Καλούρη Ουρανία στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών



Το παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών υποδέχτηκε την κυρία Καλούρη Ουρανία, Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ την Τρίτη 25 Νοεμβρίου. Η κυρία Καλούρη, είναι η υπεύθυνη του Προγράμματος Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) πανελλαδικά, σε όλα τα παραρτήματα όπου λειτουργεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στα πλαίσια της επίσκεψης της, η κυρία Καλούρη, υποδέχτηκε θερμά τους σπουδαστές που «εγκαινιάζουν» το ΠΕΣΥΠ στις Σάπες. Η ίδια ενημέρωσε διεξοδικά τους σπουδαστές για το Πρόγραμμα, για τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με το πρόγραμμα, για τις πρόσθετες επαγγελματικές δυνατότητες που τους προσφέρει η απόκτηση του πιστοποιητικού, συζήτησε και απάντησε στις απορίες των σπουδαστών, ενώ τόνισε πως ο δίαυλος επικοινωνίας με την Αθήνα, αλλά και μαζί της, είναι ανοιχτός για να ξεπεραστεί οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει στο μέλλον.
Η κυρία Καλούρη, απλή και προσιτή, δήλωσε πως θα σταθεί δίπλα στους σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ, για όποια απορία, πρόβλημα, δυσκολία ή οτιδήποτε πιθανώς να προκύψει σε όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς.
Επιπλέον, η παρουσία σημαντικών, αναγνωρισμένων και διακεκριμένων επιστημόνων στον ακαδημαϊκό χώρο, και όχι μόνο, στην πόλη των Σαπών, αναδεικνύει για άλλη μία φορά την ποιότητα των σπουδών που προσφέρει η ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά και τη σημαντική θέση που κατέχει το παράρτημα των Σαπών ανάμεσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Τέλος, πρέπει να υπογραμμιστεί πως το παράρτημα των Σαπών λειτουργεί ως πόλος έλξης σπουδαίων επιστημόνων, κάτι που αναφύεται ως πολύ σημαντικός παράγοντας για την ίδια την τοπική κοινωνία των Σαπών, καθώς η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι ανοιχτή και συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία με κάθε τρόπο.
Δημήτρης Παπαμιχαήλ



Δεν υπάρχουν σχόλια: