Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Προβολή της Θράκης στις ΗΠΑ από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για την προσέλκυση επενδύσεων

                                                       
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης, πρ. Υπουργού και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην  Κοινοβουλευτική Συνέλευση στο ΝΑΤΟ, Ευριπίδη Στυλιανίδη, στις ΗΠΑ.
Πρώτος σταθμός η Ουάσινγκτον, όπου συμμετείχε στη μόνιμη Επιτροπή του Ευρωατλαντικού Συμβουλίου της Κ.Σ. του ΝΑΤΟ. Συζητήθηκαν η κατάσταση στην Ουκρανία, η αντιμετώπιση των Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), η κατάσταση στην Αφρική, ενώ στο περιθώριο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε τη ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους Επικεφαλείς άλλων Αντιπροσωπειών και να τους ενημερώσει για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια του ταξιδιού βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου είχε τη δυνατότητα  να συναντήσει το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Β. Αμερικής, κ.κ. Δημήτριο και να τον ενημερώσει για την κατάσταση στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θράκη, ζητώντας τη συμπαράσταση του για την Ανάδειξη και την Ανάπτυξη της περιοχής μας.
Ο Αρχιεπίσκοπος αφού ευχαρίστησε τον ΕΣ για την συνεργασία που είχαν όταν ήταν υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Εκπαίδευση στις ΗΠΑ, ανταποκρίθηκε θετικά.
Με πρωτοβουλία της ιστορικής ομογενειακής εφημερίδας "Εθνικός Κήρυκας" και του εκδότη της Αντώνη Διαματάρη, οργανώθηκε ομιλία του Θρακιώτη πολιτικού, με στόχο την Ανάδειξη και τη Ανάπτυξη της Θράκης, στην οποία συμμετείχαν σημαντικοί Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες και opinion makers.
Ο πρ. Υπουργός επεδίωξε στοιχειοθετημένα να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τη γεωστρατηγική σημασία της Θράκης, καλώντας σε επενδύσεις και στοχευμένη στήριξη που θα εξουδετερώνει τις συνέπειες της κρίσης.
Τέλος, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ήταν κεντρικός ομιλητής στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων με θέμα: "Θράκη: Αδύναμος κρίκος ή Συγκριτικό πλεονέκτημα της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας". Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου. Ιδιαίτερα έντονη ήταν  η συμμετοχή των Θρακικών και άλλων σωματείων.
Σε σχετικές δηλώσεις του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε:
«Σε συνέχεια της γόνιμης επίσκεψής μου στις ΗΠΑ δημιουργήθηκε η δυνατότητα να διοργανώσουμε ως περιοχή μια ολοκληρωμένη παρουσίαση, σε συνεργασία με την Εκκλησία, την ομοσπονδία  ελληνικών κοινοτήτων και επενδυτικά funds. Σ’ αυτή την παρουσίαση θα δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθούν περαιτέρω τα κίνητρα και οι δυνατότητες της περιοχής μας, να αναπτυχθούν σχέσεις  συνεργασίας και εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων προς την αμερικανική αγορά και να οργανωθούν πρωτοβουλίες στοχευμένης στήριξης και ανθρωπιστικής βοήθειας προς την τοπική εκκλησία.
Η διοργάνωση μιας επόμενης επίσκεψης στις ΗΠΑ απαιτεί σοβαρή προετοιμασία και συντονισμένες ενέργειες, που θα δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής μας.»



Δεν υπάρχουν σχόλια: