Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυΤο Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας της  Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής  παρουσιάζει το έργο του Ευριπίδη:
Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις του καλοκαιριού, τα μέλη του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρουσιάζουν το έργο «Βάκχες» του Ευριπίδη,
αυτή τη φορά στη χειμερινή σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.Λίγα λόγια για το έργο:

Ο θεός Διόνυσος, γιος του Δία και της Σεμέλης, έρχεται από την Ασία στην Ελλάδα για να επιβάλλει τη λατρεία του. Μαζί του οι πιστές του ακόλουθες, οι Βάκχες. Πρώτος σταθμός, η γενέτειρα της μητέρας του Σεμέλης, οι Θήβες.
Όταν η Σεμέλη , κόρη του βασιλιά της Θήβας, Κάδμου, ήταν έγκυος στον Διόνυσο, απαίτησε από το Δία να εμφανιστεί μπροστά της με όλη του την λαμπρότητα, με αποτέλεσμα η Σεμέλη να κεραυνοβοληθεί, όταν ο Δίας ξεδίπλωσε την αληθινή του μορφή. Εκείνος πρόλαβε και έσωσε το έμβρυο που το έραψε μέσα στον μηρό του και κατόπιν το πήγε στη Λυδία να το μεγαλώσουν οι Σάτυροι κι οι Σελινοί.
Τώρα στη Θήβα, ο Κάδμος έχει παραδώσει την εξουσία στον εγγονό του Πενθέα, το γιο της Αγαύης, ο οποίος δε δέχεται τη νέα λατρεία. Ο Διόνυσος στέλνει την ιερή του μανία σε όλες τις γυναίκες της Θήβας που γίνονται μαινάδες και παρμένες από την έκσταση του Θεού και φεύγουν στον Κιθαιρώνα. Εξοργισμένος ο Πενθέας κατηγορεί το Διόνυσο ως ψευτοθεό και διατάζει να τον συλλάβουν. Ο Διόνυσος, όμως, θα τον εκδικηθεί για την ασέβεια του. Του εμφυσά τρέλα, τον ντύνει γυναικεία και τον ανεβάζει στον βουνό για να παρακολουθήσει κρυφά τις ιερές τελετές των μαινάδων. Εκεί, στον Κιθαιρώνα, ο Πενθέας θα βρει φριχτό θάνατο από τα χέρια των μαινάδων και πρώτα- πρώτα από τα χέρια τής μητέρας του, της  Αγαύης, που μέσα στην ιερή μανία της δεν αναγνωρίζει τον γιο της.
Σκηνοθεσία : Άννα Μαχαιροπούλου, Φωτισμός: Δημήτρης Τζατζανάς, Μακιγιάζ: Mouty Ar, Παίζουν οι: Γιώργος Αθανασιάδης, Κική Αμβροσιάδου, Ντέμης Καρελιάδης, Άρης Κιλλιγκαρίδης, Κωνστανίνα Μπάτζιου, Πέτρος Μπένος, Σταυρούλα Παπακοσμίδου, Εύα Σκότη, Εύη Φιλιππίδου

Παραστάσεις θα δοθούν
το Σάββατο13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ
Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο τηλ. 2531037770.

Δεν υπάρχουν σχόλια: