Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, με ομάδα παραγωγών του Ν.Ροδόπης. Δικαίωμα αναγγελίας όσων έχουν ζημιές στον ανταποκριτή του Δήμου τουςΣυνάντηση είχε, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Γιώργος Παυλίδης με ομάδα παραγωγών του Ν.Ροδόπης, μετά από αίτημά τους, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Χρήστου Μέτιου. Οι παραγωγοί έθεσαν το θέμα της ζημιάς στην οποία υπόκειται περίπου το  50% των καλλιεργειών βάμβακος του Ν. Ροδόπης, λόγω του κατακλυσμού των εκτάσεων και της αδυναμίας συγκομιδής, από τις συνεχείς και άκαιρες βροχοπτώσεις μετά την 20η Οκτωβρίου 2014 έως και σήμερα. Επίσης, πλέον άλλων θεμάτων ζήτησαν να υποστηρίξει το αίτημα τους προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να μην ισχύσει για φέτος το πλαφόν ελάχιστης παραγωγής για τις επιδοτήσεις κατόπιν των παραπάνω ζημιών.

          Ο Περιφερειάρχης, με επιστολή του, ενημέρωσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Καρασμάνη και τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ ότι εκτάσεις καλλιέργειας βαμβακιού σε όλη την Περιφέρεια, περί τις 220.000 στρέμματα, είναι αδύνατον να συγκομισθούν, επίσης εκτάσεις 3.000 στρεμμάτων παραγωγής τεύτλων στον Νομό Έβρου και 1.000 στρέμματα καλαμποκιού στον Νομό Έβρου.
Πλέον των άλλων και σε επιβεβαίωση με τον ΕΛΓΑ, τονίζεται ότι οποιοσδήποτε παραγωγός θεωρεί ότι ζημιώθηκε στα πλαίσια του Νόμου μπορεί να προβεί σε αναγγελία δικαιώματος στον ανταποκριτή του Δήμου, όπου οι καλλιέργειες, για να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.
           


Δεν υπάρχουν σχόλια: