Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

«Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης »Συνάντηση με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Καραμπίνη , τον  Αντιπρύτανη Φοιτητικών Θεμάτων και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Αγγελούση και τον Αντιπρύτανη Οικονομικών κ. Μάρη είχαν σήμερα στο χώρο της πρυτανείας ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Αμανατίδης.
Οι δύο βουλευτές και μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων συζήτησαν με τον κ. Πρύτανη τα δύο καίρια θέματα που αφορούν το Δ.Π.Θ. Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η υποχρηματοδότηση του πανεπιστημίου και οι μεγάλες περικοπές που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του ιδρύματος το νέο έτος.
Ταυτόχρονα μεγάλη έμφαση δόθηκε στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που ταλαιπωρεί συγκεκριμένα πανεπιστημιακά τμήματα επί σειρά ετών, οδηγώντας σε υποβάθμιση των σπουδών. Ακόμα, μεγάλο μέρος της συζήτησης δόθηκε στο θέμα των μεταγραφών σύμφωνα με τον νέο νόμο, που ουσιαστικά οδηγεί στη διάλυση του Δ.Π.Θ.
 Επιπλέον ο κ. Πρύτανης ερωτήθηκε από τους βουλευτές για το σχέδιο που έχει με σκοπό να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα φοιτητικής μέριμνας που υπάρχουν στο Δ.Π.Θ με τις φοιτητικές εστίες να αποδεικνύονται ανεπαρκείς για τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων, σε μια περίοδο κρίσης την οποία οι οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα διαμονής των φοιτητών. Τέθηκε επίσης το θέμα της μη παροχής συγγραμμάτων σε συγκεκριμένα τμήματα, καθώς και το θέμα της δωρεάν μετακίνησης των φοιτητών προς την πανεπιστημιούπολη.  Συζητήθηκε επίσης το θέμα της σίτισης των φοιτητών καθώς η σύμβαση με τον ιδιώτη λήγει στο τέλος του 2014.
Στον κ. Πρύτανη τέθηκε το ζήτημα της γνωστοποίησης των θεμάτων και του χρόνου συνεδρίασης της συγκλήτου και ο κ.  Πρύτανης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει  γνωστοποίηση των συνεδριάσεων της Συγκλήτου. Ακόμη συμφωνήθηκε η εκ νέου συνάντηση του βουλευτή κ. Αϊχαν Καρά Γιουσούφ και αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης  καθώς και η ανάληψη δράσεων έτσι ώστε να αναδειχθούν και να προωθηθούν λύσεις έτσι ώστε το Δ.Π.Θ. με τη στήριξη και της τοπικής κοινωνίας να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του και προσφορά του στη Θράκη.
Την επίσκεψη των βουλευτών πλαισίωσαν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και της νεολαίας του  ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: