Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Γ. Πεταλωτής: «Η Ροδόπη δικαιούται νέο νοσοκομείο»



Σε γραπτή του δήλωσή του ο πρώην βουλευτής Ροδόπης και υπουργός, κ. Γιώργος Πεταλωτής, για το θέμα του νέου Νοσοκομείου αναφέρει:
«Σύσσωμη η κοινωνία της Ροδόπης, εδώ και πολλά χρόνια διαπιστώνει και τονίζει την αναγκαιότητα κατασκευής ενός νέου Νοσοκομείου που να καλύπτει τις βασικές και σύγχρονες ανάγκες παροχής υγείας της περιοχής μας.
Το υφιστάμενο Νοσοκομείο αδυνατεί να υποστηρίξει πλέον τις πρώτιστες ανάγκες των συμπολιτών μας και από δομές και από στελέχωση, η  δε βελτίωσή του είναι αποδεδειγμένα ασύμφορη.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το 2009 πήρε αμέσως την πολιτική απόφαση κατασκευής ενός νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, με τεχνικό και χρηματοδοτικό προγραμματισμό. Ως μέλος της κυβέρνησης στήριξα την απόφαση αυτή παρεμβαίνοντας στην επίλυση των πολλών δυσχερειών ώστε το έργο να προχωρήσει. Σε συνέργεια με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και με μεγάλη προσπάθεια υπέρβασης των γνωστών αγκυλώσεων, ως Κυβέρνηση παραδώσαμε το 2012 ένα έργο υπερώριμο και έτοιμο προς δημοπράτηση, με το χαμηλότερο κόστος και διασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Μετά  από απαράδεκτη καθυστέρηση, τον Οκτώβριο του 2013, εξαγγέλθηκε με συνέντευξη Τύπου η δημοπράτησή του για τον επόμενο μήνα, η οποία όμως ουδέποτε έγινε, παρά την πλήρη ετοιμότητα.
Σήμερα, έναν χρόνο μετά, μετά από περίεργη σιωπή, δίχως καμιά εξήγηση του τι συμβαίνει, φημολογείται οτι το έργο  απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προφανώς γιατί δεν υποστηρίχθηκε, στην καλύτερη περίπτωση, επαρκώς, αλλά και ελλείψει πολιτικής βούλησης και πίεσης.
Είναι καιρός να αντιληφθούμε πλέον όλοι οτι δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για ένα κορυφαίο έργο που αφορά άμεσα τη ζωή μας και είναι αυτονόητης προτεραιότητας και μάλιστα μετά από τέτοια πλήρη προετοιμασία.
Δικαιολογίες περί χρηματοδότησης και δήθεν κάλυψης των αναγκών της Ροδόπης από τα όμορα νοσοκομεία, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις, αφού αυτά τα θέματα έχουν απαντηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια.
Δεν δικαιούμαστε πλέον να αδιαφορούμε, και έχουμε υποχρέωση άμεσης ενημέρωσης για το τεράστιο αυτό θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: