Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας



Διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων GRUNDTVIG με τίτλο «Go Green - Stay healthy» στην Κωνσταντινούπολη.
Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε η ελληνική αποστολή, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων GRUNDTVIG, που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας. Το πρόγραμμα έχει ως κύριο αντικείμενο  την πεζοπορία και επιμέρους θεματικούς άξονες, την ιστορία-πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον και την γαστρονομία. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά συνάντηση, με συμμετοχή τεσσάρων εκπαιδευτικών φορέων που ασχολούνται με την εκπαίδευση ενηλίκων, από Ελλάδα, Τουρκία, Πολωνία και Ισπανία. Η Ελληνική ομάδα αποτελούνταν από 15 μέλη, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ενώ συνολικά συμμετείχαν 25 επιμορφούμενοι.
Η αστική πεζοπορία, περιελάμβανε επισκέψεις στα σημαντικότερα ιστορικά, πολιτιστικά  αλλά και γαστρονομικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, γευσιγνωσία Οθωμανικής, Σύγχρονης αλλά και Πολίτικης κουζίνας, σε βραβευμένα εστιατόρια, προκειμένου οι επιμορφούμενοι να γνωρίζουν με όλες τις αισθήσεις τους στη γαστρονομική και πολιτισμική παράδοση και ιστορία της Ανατολής. Η ομάδα εργασίας Grundtvig για το ΚΠΕ Μαρώνειας, κα  Έφη Δούπα, Κατερίνα Καζάκου, Νίκος Σαζακλίδης και Φωτεινή Μαρκίδου, ευχαριστούν θερμά όλη την ομάδα επιμορφούμενων για τη συνέπειά και συνεργασία τους. Η τελευταία διακρατική συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Ελλάδα.


Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Γνωρίζοντας τα άγρια μανιτάρια της Ροδόπης»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για τρίτη  χρονιά, η ημερίδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας, με θέμα «Γνωρίζοντας τα άγρια μανιτάρια της Ροδόπης» σε συνεργασία με τον Μανιταρογνωστικό σύλλογο Ξάνθης. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 στην ευρύτερη περιοχή της Μαρώνειας  και  συμμετείχαν 70 επιμορφούμενοι από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας&Θράκης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε συλλογή, αναγνώριση και ταυτοποίηση μανιταριών, καθώς και μια σειρά εισηγήσεων που αφορούσαν τα μανιτάρια και την καλλιέργεια τρούφας.Το ΚΠΕ Μαρώνειας ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες καθώς και τους εισηγητές: Κύριο Νίκο Ιακωβίδη, πρόεδρο του Συλλόγου Μανιταρόφιλων  Αν. Μακεδονίας & Θράκης, τον Κύριο Άγγελο Παπαδημητρίου, μυκητολόγο και τον Κο Γιώργο Σεργιαννίδη τεχνικό σύμβουλο παραγωγής τρούφας.
Η Υπεύθυνη ΚΠΕ Μαρώνειας  Μαρία Ευθυμία Δούπα

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: