Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Καρασμάνη, με θέμα την απόδοση στο ακέραιο της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης.




Ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Καρασμάνη, με θέμα την απόδοση στο ακέραιο της συνδεδεμένης ενίσχυσης  στους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.




ΕΡΩΤΗΣΗ                  

Αρ. πρωτ.: 4217/03.11.2014

ΠΡΟΣ: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 
ΘΕΜΑ: Απόδοση συνδεδεμένης ενίσχυσης  για το βαμβάκι στους πληγέντες παραγωγούς της Ροδόπης

            Οι βαμβακοπαραγωγοί της Ροδόπης υπέστησαν σημαντικές καταστροφές στη φετινή τους παραγωγή λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων. Οι ζημιές σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν και το σύνολο της παραγωγής με ορατό κίνδυνο να υπάρξει πρόβλημα στην απόδοση της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

            Είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε όχι μόνο την έγκαιρη αποζημίωση, αλλά επιπρόσθετα να στηρίξουμε το εισόδημα των πληγέντων παραγωγών με μέτρα όπως η διαφύλαξη και απόδοση στο ακέραιο της συνδεδεμένης ενίσχυσης, όπως τις προηγούμενες χρονιές.

            Θεωρώ λογική και δίκαιη την πρόταση στον υπολογισμό του πλαφόν ανά στρέμμα για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης, να συμπεριληφθούν και τα στρέμματα που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές.    
Βάσει των παραπάνω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.      Στον υπολογισμό του πλαφόν για την απόδοση της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος στη Ροδόπη θα συμπεριληφθούν και τα στρέμματα που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα την φετινή καλλιεργητική περίοδο προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες στο εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών;

Ο ερωτών βουλευτής,
           Αχμέτ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: