Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τις Γαλάζιες Σημαίες



Στην παραδοχή ότι η απώλεια των δύο Γαλάζιων Σημαιών στον Δήμο Κομοτηνής, δεν είναι ευθύνη του Δήμου αλλά της ΕΤΑΔ στην οποία ανήκαν, προχώρησε με επιστολή του στο δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκας, ζητώντας ουσιαστικά συγγνώμη για την παρανόηση, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:«με δεδομένη την απώλεια των δύο – (από τις τέσσερις σημαίες των παραλιών σας) που, ωστόσο, ανήκαν στην ΕΤΑΔ – γεγονός για το οποίο δεν είχαμε ενημερωθεί- αναγνωρίζουμε την υπέρβαση του «τύπου των υποχρεώσεών σα» και ταυτόχρονα εκφράζουμε την απεριόριστη ευαρέσκειά μας και την ευαισθησία του Δήμου Κομοτηνής στο θέμα των Γαλάζιων Σημαιών.

Σημειώνεται, ότι είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Λιάσκου προς την Υπουργό Τουρισμού, την ΚΕΔΕ και άλλους αποδέκτες, με την οποία καταλόγιζε ευθύνες στους δημάρχους που «έχασαν φέτος 38 Γαλάζιες Σημαίες» και «αμαύρωσαν την προσπάθεια από αδιαφορία, αδράνεια και προχειρότητα» χωρίς να γνωρίζει ότι οι Γαλάζιες Σημαίες που χάθηκαν στο Δήμο Κομοτηνής, ανήκαν σε εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Τουρισμού.
Αυτό, είχε προκαλέσει επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Κομοτηνής κ. Πετρίδη προς τον κ. Λιάσκο, με την οποία αφού τον ενημέρωνε για τις προσπάθειες που έκανε ο Δήμος για να κερδηθούν οι σημαίες, ζητούσε και την αποκατάσταση της αλήθειας και της αξιοπιστίας όπως και έγινε με την επιστολή που έστειλε ο κ. Λιάσκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: