Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης 3 αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 16 μη νόμιμους μετανάστεςΣυνελήφθησαν χθες (10-11-2014) το πρωί, στον Ίασμο Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 36, 33 και 17 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαπέντε (15) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Μυανμάρ. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ακόμη αλλοδαπός διακινητής, υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 36 ετών, ο οποίος δεν συνελήφθη και αναζητείται.


Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις (3) δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 36χρονος υπήκοος Πακιστάν, οδηγός του ενός από τα δύο οχήματα, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 36χρονου διακινητή.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.Δεν υπάρχουν σχόλια: