Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Για την Ομογένεια, το Πατριαρχείο και την Σχολή της Χάλκης συζήτησαν ο ΥΦΥΠΕΞ Άκης Γεροντόπουλος με Μπιλιράκη, KingstonΟ Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, συναντήθηκε, την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, με τα μέλη της Βουλής των Aντιπροσώπων των ΗΠΑ, τον ελληνικής καταγωγής Βουλευτή κ. GusBilirakis (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) και τον κ. JackKingston (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα).


O κ. Γεροντόπουλος υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων, που βασίζονται τόσο στην παραδοσιακή στρατηγική συνεργασία στα διεθνή fora όσο και στην ιδιαιτέρως δραστήρια Ομογένεια στις ΗΠΑ. Αναφέρθηκε επίσης στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις της Ελλάδος. Ο κ.  Bilirakis από την πλευρά του, εξέφρασε την ετοιμότητα της Ομογένειας να συμβάλλει ουσιαστικά στις προσπάθειες της Ελλάδος τόσο στα εθνικά θέματα όσο και στην προσέλκυση επενδύσεων.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την κατάσταση της Ελληνικής Μειονότητας στην Τουρκία, την προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την διευκόλυνση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: