Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

«Χρυσό και Αργυρό Βραβείο για την ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS στα Health Safety Awards 2014»
Η ΙΚΕΑ του Ομίλου Fourlis βραβεύτηκε στο διαγωνισμό Health & Safety Awards 2014 αποσπώντας δύο βραβεία το GOLD και το SILVER.
Η διοργάνωση  Health & Safety Awards βραβεύει και αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών.

Η ΙΚΕΑ του Ομίλου Fourlis διακρίθηκε με GOLD βραβείο στην κατηγορία «Λιανικό Εμπόριο» και SILVER βραβείο στην κατηγορία «Ετοιμότητα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης».
Για την ΙΚΕΑ η Ασφάλεια δεσπόζει στην κορυφή των προτεραιοτήτων της! Μαζί με την Ανάπτυξη, την Αξιοκρατία και τον Αλληλοσεβασμό συνθέτουν τους 4 άξονες που καθορίζουν όλες τις ενέργειες της εταιρίας για την καλύτερη δυνατή καθημερινή ζωή των εργαζομένων και των πελατών της! 
Κάθε κατάστημα ΙΚΕΑ διαθέτει ξεχωριστό τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας (Ομάδα Safety) με 15 εργαζόμενους κατά μέσο όρο, με αδιάκοπη παρουσία στο κατάστημα, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Οι εργαζόμενοι στις Ομάδες Safety διαθέτουν βαθιά γνώση του αντικειμένου τους ενώ εκπαιδεύονται συνεχώς ώστε πάντοτε να είναι προετοιμασμένοι να ανταποκριθούν σε έκτακτα περιστατικά που επηρεάζουν την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών.
Είναι σημαντικό ότι έχουν θεσπιστεί ειδικά προσαρμοσμένες διαδικασίες που αφορούν σε μέτρα αντιμετώπισης απαγωγής παιδιών, σε μέτρα αντιμετώπισης ένοπλης ληστείας, σε ανεφοδιασμό εμπορευμάτων στους επισκέψιμους από πελάτες χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας (Emergency Pick) καθώς και σε έλεγχο των γνώσεων των εργαζομένων σε θέματα Safety.
Τέλος, στα καταστήματα της ΙΚΕΑ λειτουργεί ενιαίος τηλεφωνικός αριθμός έκτακτης ανάγκης ενώ όλα διαθέτουν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή.
Η τελετή απονομής των Health & Safety Awards 2014 πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne. Παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς και δημοσιογράφοι.
Τα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias Communications και την έκδοση Plant Management, με στόχο την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών στo νευραλγικό θέμα της Υ&Α στον εργασιακό χώρο.
Η διοργάνωση των βραβείων τελεί υπό την Αιγίδα του ΣΕΒ, ενώ υποστηρίζεται από το ΕΛΙΝΥΑΕ και το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Χορηγός των βραβείων είναι οι εταιρείες ΓΕΠ Α.Ε. και η ΔΕΗ Α.Ε., ενώ Υποστηρικτές οι εταιρείες ΔΕΠΑ, ACRM και EVERGRIP. Χορηγός Οίνου η Limnos Organic Wines και Χορηγός Επικοινωνίας το xrimatistirio.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: