Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η Δίκαιη λύση για τις εργατικές κατοικίες στο Δήμο Μαρωνείας - Σαπών



Αναδείχτηκε ο εργολάβος ο οποίος θα αποκαταστήσει τις ζημιές στις Εργατικές Κατοικίες Ξυλαγανής κι έτσι δημιουργείται μια μικρή ελπίδα για την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας που κρατάει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μιας προσπάθειας που έχει να κάνει με τη στεγαστική αποκατάσταση των δικαιούχων που είναι άνθρωποι του μόχθου, χαμηλόμισθοι, πολύτεκνοι και χωρίς πρώτη κατοικία. Οικογένειες που πασχίζουν μια ζωή για την επιβίωση. Αυτή πραγματικά είναι μια πολύ θετική εξέλιξη που την περιμέναμε όλοι με μεγάλη αγωνία να τελεσφορήσει. Ο προβληματισμός που δημιουργείται όμως στο όλο ζήτημα προέρχεται από τα όσα ακούγονται για την διεύρυνση του φάσματος των δικαιούχων αυτών των κατοικιών. Δηλαδή ότι δεν θα αναδειχθούν δικαιούχοι μόνο ανάμεσα από τους δημότες-κατοίκους του πρώην δήμου Μαρωνείας αλλά απόλο το νέο δήμο Μαρωνείας Σαπών. Αυτή η σκέψη αν πάρει τελικά σάρκα και οστά, που δεν πρέπει να πάρει, δημιουργεί δύο σημαντικά προβλήματα.Το πρώτο είναι η αδικία απέναντι στους δημότες του πρώην δήμου Μαρωνείας η οποίοι ανέμεναν εδώ και δέκα χρόνια να δικαιωθούν.

 Και το δεύτερο για τους δημότες του πρώην δήμου Σαπών οι οποίοι βλέπουν ένα έργο πνοής, τις εργατικές κατοικίες των Σαπών, που ήταν έτοιμες για δημοπράτηση από το  2002 να πηγαίνουν οριστικά στις καλένδες.
Το λογικότερο, δικαιότερο και σωστότερο είναι όλοι οι ιθύνοντες, αρμόδιοι και διοικούντες αυτόν  τον τόπο να δώσουν τη μάχη ώστε να δημοπρατηθούν οι εργατικές κατοικίες των Σαπών οι οποίες θα παραχωρηθούν σε δικαιούχους από τον πρώην δήμο Σαπών. Και οι εργατικές κατοικίες Ξυλαγανής αφού συντηρηθούν  να παραχωρηθούν σε δικαιούχους από τον πρώην δήμο Μαρωνείας.
 Αυτό οφείλουν να πράξουν οι αρμόδιοι ως ελάχιστη προσφορά σε μια περιοχή δοκιμαζόμενη, υποβαθμισμένη και εγκαταλελειμμένη και απέναντι στους κατοίκους                             σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης κρατώντας ζωντανό τον τόπο τους 

Δεν υπάρχουν σχόλια: