Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ομιλία του βουλευτή Ροδόπης ΠΑΣΟΚ Α. Χατζηοσμάν στη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.Ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, πραγματοποίησε ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
Ακολουθεί το κείμενο παρέμβασης του βουλευτή.
Κυρία Πρόεδρε,
κύριοι Υπουργοί,
κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
είναι ιδιαίτερα σημαντική η συζήτηση στην Ολομέλεια αυτές τις μέρες επειδή συζητάμε για το πού βρισκόμαστε, πού βρίσκεται η χώρα και προς τα πού βαδίζουμε.
Πρέπει συχνά να κάνουμε τον απολογισμό των πράξεών μας, να κάνουμε αυτοκριτική και να σχεδιάζουμε τα μελλοντικά βήματα.
Κύριοι συνάδελφοι,

είμαι στην πολιτική από το 1985. Εκλέγομαι βουλευτής από το 2007. Γνωρίζω πολύ καλά την πολιτική από μέσα.
Ποτέ όμως δεν έπαψα να βρίσκομαι κοντά στους πολίτες, να κυκλοφορώ στα χωριά της περιοχής μου, της Ροδόπης, να συζητάω με ανθρώπους. Γνωρίζω λοιπόν και την πραγματικότητα της χώρας μου.
Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα της περιφέρειάς μου και τις μέρες που βρίσκομαι στην περιοχή μου ενημερώνομαι και για προσωπικά ή οικογενειακά προβλήματα των συμπολιτών μου.
Βλέπω πολύ καλά ότι ο κόσμος υποφέρει και κάνει τεράστιες θυσίες. Κατανοώ ότι ένας μεγάλος αριθμός των συμπολιτών μου βρίσκεται σε δύσκολη θέση και κρύβει ένα προσωπικό ή οικογενειακό δράμα. Μια μέση οικογένεια στην πόλη τα βγάζει πέρα πολύ δύσκολα και μια αγροτική οικογένεια στο χωριό με το ζόρι καλύπτει τις βασικές της ανάγκες.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
έχω κι εγώ παράπονα από την μέχρι σήμερα πολιτική διαχείριση των ζητημάτων. Ως εκπρόσωπος της Ροδόπης και ως εκπρόσωπος της Μειονότητας δεν είδα κάποιο θετικό βήμα για να λύσουμε τα βασικά προβλήματα της Μειονότητας. Πλέον περιμένω να δω τα αποτελέσματα του αγώνα μου, να δικαιωθεί ο κόπος μου. Δίνω τη θετική ψήφο μου στην Κυβέρνηση, περιμένω από την Κυβέρνηση να λύσει τα βασικά προβλήματα της Μειονότητας. Είναι πολλά τα ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα κι εγώ προσωπικά δίνω αγώνα εντός και εκτός Βουλής, από Υπουργείο σε Υπουργείο για να βρούμε λύσεις.
Πιστεύω όμως με όλες μου τις δυνάμεις ότι για να υπάρχει οικονομική σταθερότητα στη χώρα μας, χρειάζεται και πολιτική σταθερότητα. Έχουμε δει πολλές φορές ότι όταν περνάμε πολιτική κρίση, αυτή παρασύρει και την οικονομία της χώρας.
Κι εγώ δεν θέλω για μια κακή πολιτική κίνηση, για μια ατυχή πολιτική επιλογή να γκρεμίσουμε όσα τα τελευταία χρόνια με κόπο, με ιδρώτα και με προσπάθεια χτίζουμε όλοι μαζί.
Ψήφισα όλα τα μέτρα και σήμερα θα δώσω πάλι την ψήφο μου στην Κυβέρνηση γιατί δεν θέλω να επικρατήσει χάος στη χώρα μου. Κάνουμε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για να βγούμε από την κρίση. Αυτή η προσπάθεια θέλω να συνεχιστεί.
Είναι πολύ εύκολο κυρίες και κύριοι συνάδελφοι να βγω και να αρνηθώ με την ψήφο μου τα πάντα και μετά να γίνω ήρωας στα μάτια των συμπολιτών μου. Είναι εύκολο να μου πούνε μπράβο αν καταψηφίσω τα μέτρα. Αλλά για εμένα αυτό δεν είναι ηρωισμός. Και αυτοί οι ηρωισμοί δεν έχουν κέρδος για κανέναν. Τέτοιος ήρωας δεν θέλω να είμαι. Θέλω όμως να είμαι ρεαλιστής, να βλέπω την πραγματικότητα και να κρίνω με τα δεδομένα της κοινωνίας.
Πιστεύω στη δουλειά που κάναμε μέχρι σήμερα για να μη χάσουν οι αγρότες μας τις επιδοτήσεις, για να μη χάσουν οι εργαζόμενοι τους μισθούς τους, για να μην κοπούν οι συντάξεις.
Πιστεύω στον διάλογο και στη συνεργασία. Περιμένω να δω θετικά βήματα. Με το πολιτικό βάρος που έχει η ψήφος μου περιμένω να δω λύσεις στα προβλήματα της περιοχής μου, στα προβλήματα της Μειονότητας. Αν βάλουμε τη χώρα μας σε περιπέτειες πολιτικές, τότε θεωρώ ότι τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους στηρίζω με την ψήφο μου την Κυβέρνηση και θεωρώ ότι δεν θα αργήσει η μέρα που θα βγει η χώρα μας οριστικά από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: