Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ομιλητής σε συνέδριο του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος της Γερμανίας ο Ευριπίδης Στυλιανίδης




Σε σημαντικό συνέδριο του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος της Γερμανίας (CSU) στο Μόναχο συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής ο Βουλευτής Ροδόπης, πρώην Υπουργός και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κ.Σ. ΝΑΤΟ, Dr. Ευριπίδης Στ.  Στυλιανίδης.
Θέμα του συνεδρίου ήταν "Οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα και η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας"
Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν  το Ινστιτούτο Hanns Seidel, που είναι το Think Tank του CSU, του κόμματος της Βαυαρικής Κεντροδεξιάς, μαζί με τoν Ελληνικό Πολιτιστικό  Φορέα "Παλλάδιον" του Μονάχου.

Ως ομιλητές συμμετείχαν επίσης από Ελληνικής πλευράς ο βουλευτής Β’ ΑΘηνών και πρώην Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, ο Γ.Γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, Καθηγητής Άγγελος Συρίγος, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής, δημοσιογράφος, Μαριάννα Πυργιώτη, οι καθηγητές Παντελής Σκλιας και Άγγελος Κότιος καθώς και άλλοι γνωστοί Έλληνες αναλυτές και δημοσιογράφοι.
Αντίστοιχα από Γερμανικής πλευράς συμμετείχαν  η πρώην Υπουργός και πρόεδρος του Hanns Seidel Stiftung, Ursula Männle, ο βουλευτής Βαυαρίας και πρώην Υπουργός, Dr Otmar Bernhard, ο ανταποκριτής της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, Michael Martens και άλλοι.
Το συνέδριο παρακολούθησαν Βουλευτές του Γερμανικού Κοινοβουλίου, Έλληνες και Γερμανοί Ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, αναλυτές, επιχειρηματίες καθώς και μέλη της Ελληνικής Ομογένειας στη Γερμανία.
Κατά την παρέμβαση του ο βουλευτής Ροδόπης ανέδειξε όχι μόνο τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις της κρίσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά πρότεινε και πεδία συνεργασίας με τη Γερμανία, ζητώντας στροφή στην πραγματική οικονομία, μια στοχευμένη κοινωνική πολιτική και μια διαφορετική φορολογική πολιτική που θα ενισχύει τη ρευστότητα και θα επισπεύδει την ανάπτυξη.
Στο περιθώριο του συνεδρίου ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε σειρά επαφών με Γερμανούς αξιωματούχους  προκειμένου να συζητήσει πρωτοβουλίες που αφορούν στην ανάπτυξη και ανάδειξη της Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: