Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Επίκαιρη ομιλία του Ψυχιάτρου Αθανάσιου Δημητριάδη



Ημερίδα του κέντρου ψυχοκοινωνικής αγωγής “ΙΑΣΙΣ” με θέμα: «Βία κατά των γυναικών: Αναγνωρίζοντας ανάγκες – Αναζητώντας στρατηγικές» στο Πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών με ψυχική νόσο ή/ και νοητική υστέρηση «Έχω Θέση. Έχω Φωνή», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, στην Αθήνα.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καταγόμενος από τις Σάπες   κ. Αθανάσιος Π. Δημητριάδης, Ψυχίατρος – Επιμελητής  Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ όπου ανέπτυξε το πολύ επίκαιρο θέμα: «Ψυχική ασθένεια και ευαλωτότητα στη Βία»

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη βία – κακοποίηση των ψυχικά ασθενών. Μίλησε για Σωματική, Σεξουαλική, Ψυχολογική Κακοποίηση, την οικονομική εκμετάλλευση και την παραμέληση αυτών των ατόμων. Επεσήμανε τα κοινά γνωρίσματα των θυμάτων, τους λόγους ευαλωτότητας αυτών στη βία αλλά και τις επιπτώσεις που τους ωθούν συχνά – πέρα από τον κοινωνικό στιγματισμό που βιώνουν – στον αποκλεισμό τους από την κοινωνία, στην αυτοκτονία και στο να αποκόβονται από τα μέσα συντήρησης στη ζωή.  
Η ομιλία του κ Δημητριάδη απέσπασε πολύ θετικά σχόλια και κριτικές από όλους τους παραβρισκόμενους, αλλά και από επιστήμονες του κλάδου, κάτι που αποδεικνύει την επαγγελματική και επιστημονική καταξίωση του στο κέντρο και μάλιστα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: