Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Αποχαιρετιστήριος λόγος του Δημητρίου Αντωνιάδη για τον αείμνηστο Γιάννη ΧαραλαμπόπουλοΑποχαιρετιστήριος λόγος του Δημητρίου Αντωνιάδη για τον αείμνηστο Γιάννη Χαραλαμπόπουλο
«,θάνατος του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου μου προκάλεσε βαθύτατη συγκίνηση. Η γνωριμία μου με τον εκλιπόντα ξεκίνησε από το 1939 (Σχολή Ευελπίδων) και συνεχίστηκε όλα τα χρόνια με συνεργασία μέσα από τις κυβερνήσεις των αειμνήστων ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Νοιώθω την ανάγκη να αφιερώσω λίγα λόγια στη μνήμη του. Για τον Άνθρωπο και τον ΑΓΩΝΙΣΤΗ. Έτσι όπως τον γνώρισα σαν φίλο και ομοϊδεάτη.

ΑΡΧΟΝΤΑΣ με όλη τη σημασία του όρου, που περικλείει: την Εντιμότητα, την Αγωνιστικότητα, την Υπευθυνότητα, την Τιμιότητα, την Αφοσίωση και την Σταθερότητα στις ιδέες του. Δημοκράτης-Σοσιαλιστής σε πεποιθήσεις, αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για τη Δημιουργία μιας Δικαιότερης Κοινωνίας.
Δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου κατέλαβε διάφορες καίριες θέσεις στη Διακυβέρνηση της χώρας, πάντοτε με επιτυχία.
Είχα την τιμή να είμαι φίλος και στενός συνεργάτης του, σε όλους τους αγώνες για την ΑΛΛΑΓΗ.
Δυστυχώς όσο περνούν τα χρόνια εκλείπουν άνθρωποι (και ως εκ τούτου και πολιτικοί) του ΗΘΟΥΣ και ΥΨΟΥΣ και του βεληνεκούς του αείμνηστου πλέον Γιάννη Χαραλαμπόπουλου.
Αιωνία του η μνήμη
Με βαθειά συγκίνηση
Δημήτριος(Τάκης) Αντωνιάδης
Σ. Δικηγόρος, τ. Βουλευτής Ροδόπης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: