Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

" ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση , την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου  στο εντευκτήριο του συλλόγου του Π.Σ.Κ. "ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ " με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κων/νο Νικολαΐδη, Διατροφολόγο με θέμα «Διατροφή παιδί και αθλητισμός». Συμμετέχοντες γονείς και παιδιά και ο κύριος σκοπός ήταν να γίνει ενημέρωση σχετικά με την σωστή διατροφή των παιδιών που αθλούνται και όχι μόνο. Η διατροφή ενός παιδιού πρέπει να παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός ώστε να λειτουργεί σωστά, στις σωστές όμως ποσότητες. Πρέπει να είναι υγιεινή και ισορροπημένη, να παρέχει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για τις καθημερινές δραστηριότητες αλλά παράλληλα να μην δημιουργεί προβλήματα στην υγιή ανάπτυξη του, να βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και να διατηρεί μια καλή υγεία Μια ισορροπημένη διατροφή στην σχολική ηλικία βοηθά στην καλή σωματική αλλά και πνευματική απόδοση ενώ παράλληλα προλαμβάνει προβλήματα υγείας διατροφικές διαταραχές, καθυστέρηση στην ανάπτυξη και φυσικά την εμφάνιση παχυσαρκίας.
            Τέλος οι δράσεις του συλλόγου συνεχίζονται . Την Κυριακή 5-10-2014 διεξήχθη η «1η Ανάβαση Καϊμάκτσαλαν» από τους διοργανωτές  Π.Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟ Λάρισας.
     Στην εκκίνηση συναντήθηκαν 75 ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα για να τρέξουν την ανηφορική διαδρομή των 35 χιλ με εκκίνηση από το κέντρο της Πόλης της  Έδεσσας και τερματισμό το Σαλέ του Καϊμάκτσαλαν στα 2050 μέτρα. Η διαδρομή δύσκολη, για δυνατά πόδια με κλίσεις που έφταναν έως και 18 %  και μακράς διαρκείας κλίσεις των  12-15% , ενώ οι κατηφόρες λιγοστές. Η υψηλότερη ανάβαση  που διεξήχθη ποτέ στην Ελλάδα άφησε ευχαριστημένους ιδιαίτερα  τους αθλητές, αλλά  και συνοδούς και θεατές που ανέμεναν τους αθλητές να τερματίσουν υπό  μουσική υπόκρουση.  Διακρίθηκαν οι αθλητές Σκαπαριώτης Αθανάσιος και Ράντος Μιχάλης του συλλόγου με την κατάκτηση της 3ης θέσης στις κατηγορίες open +40 και +50 αντίστοιχα. Επίσης συμμετοχή του συλλόγου και στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας που διεξήχθη στην Πτολεμαίδα από τον σύλλογο Ασσος.  Θερμά συγχαρητήρια στους διακριθέντες αλλά και σε όλους του Κομοτηναίους  συμμετέχοντες που με την παρουσία τους κάνουν αισθητή την Ροδόπη στα ποδηλατικά δρώμενα της Ελλάδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: