Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Συλλόγου Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών 'ΔΡΩ' ' στα πλαίσια του προγράμματος Leader



Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο Μαρώνειας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών 'ΔΡΩ' με τίτλο 'Ενώνω τη Θράκη σ'  ένα χορό...' στα πλαίσια του προγράμματος Leader που συμμετείχε.
Ήταν μία εξαιρετικά όμορφη παράσταση που την απόλαυσαν οι θεατές που από νωρίς γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Τέσσερα χορευτικά τμήματα από τη Θράκη, Τα Δίδυμα Τείχη από το Διδυμότειχο, οι Εβρίτες Ν. Ροδόπης, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και ο Σύλλογος ΔΡΩ από τις Σάπες, παρουσίασαν με ιδιαίτερη χάρη,  χορούς από κάθε περιοχή της Θράκης. 
Η παράσταση ξεκίνησε με τους υπεύθυνους χοροδιδάσκαλους των τμημάτων από τα Δίδυμα Τείχη και από τη ΦΕΞ, κοι Πολισάκης και Γκορόγιας αντίστοιχα, οι οποίοι παρουσίασαν τις παραδοσιακές στολές των χορευτών, από τις περιοχές της Θράκης.
Ακολούθησε το χορευτικό μέρος της εκδήλωσης που ενθουσίασε το κοινό.
Η εκδήλωση έκλεισε με το μπουφέ από Θρακιώτικα εδέσματα που ετοίμασαν οι φίλες του Συλλόγου 'ΔΡΩ'.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας - Κομοτηνής κος Παντελεήμων και ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κος Σταυρίδης Ιωάννης. Παρεβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας κος Μεραχτσάκης Χρήστος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Μπαξεβάνης Ματθαίος, ο Πρόεδρος της ΚΕΜΑΣ κος Αριαντζής Παναγιώτης και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών.
Η βραδιά έκλεισε με ένα παραδοσιακό γλέντι σε γειτονική ταβέρνα με όλα τα χορευτικά τμήματα, φιλοξενούμενα από το Σύλλογο ΄ΔΡΩ' και αρκετούς από τους θεατές που συνέχισαν 'χορευτικά' τη βραδιά τους.
Το  ΔΣ του Συλλόγου Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών 'ΔΡΩ' φτάνοντας στο τέλος του προγράμματος Leader με την εκδήλωσή του αυτή ευχαριστεί θερμά όλους τους παρακάτω:
- Την Αναπτυξιακή Α.Ε. του Ν. Ροδόπης
- Το Δήμο Μαρωνείας - Σαπών για την υποστήριξη και τη βοήθειά του
- Όλους τους φίλους του Συλλόγου οι οποίοι βοήθησαν οικονομικά 
- Τους Συλλόγους 'Δίδυμα Τείχη', Εβριτών Ν. Ροδόπης και Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου
- Τους χορευτές του Συλλόγου 'ΔΡΩ' καθώς και τον χοροδιδάσκαλο κο Κοτσαμπάση Δήμο
- Τα μέλη και τις φίλες του Συλλόγου για τα Θρακιώτικα εδέσματα που ετοίμασαν
- Όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που βοήθησαν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: