Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

αναγορεύεται Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος η Α.Θ.Π. ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.






Με απόφαση του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αναγορεύεται Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος η Α.Θ.Π. ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Η απονομή της ύψιστης ακαδημαϊκής τιμής, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22/09/2014 και ώρα 19.30 μ.μ. στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης της Κομοτηνής θα αρχίσει με προσφώνηση του Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Καθηγητή κ. Αθανάσιου Καραμπίνη, θα ακολουθήσει προσφώνηση του Προέδρου του Συμβουλίου του Δ.Π.Θ. κ. Γεώργιου Παναγιωτόπουλου,  Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας ε.τ., παρουσίαση του έργου του τιμωμένου από τον εισηγητή, Αναπληρ. Καθηγητή Νομικής κ. Κωνσταντίνο Μπότσαρη, η ανάγνωση του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών Καθηγήτρια κα Χαρίκλεια Ιωαννίδου, η επίδοση των διασήμων και η αναγόρευση από τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Kαθηγητή Αθανάσιο Καραμπίνη, και η απονομή του ψηφίσματος και των σχετικών διπλωμάτων επί μεμβράνης από τον Κοσμήτορα της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Χατζόπουλο. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με ομιλία Ομιλία της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Η επίσκεψη της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, είναι η δεύτερη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μετά το 1997 οπότε και ευαρεστήθηκε να αποδεχθεί την πρόσκληση για αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος  και σε Φίλο του Δ.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: