Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Γάλλος Πρόξενος επισκέφθηκε σχολεία των Σαπών





Την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 επισκέφτηκε το Διαπολιτισμικό Δημοτικό σχολείο και το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Σαπών, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κος Christophe Le Rigoleur, μαζί με μία μικρή αντιπροσωπεία από τη Γαλλική Πρεσβεία. Ο Γενικός Πρόξενος ξεναγήθηκε στά Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών και ενημερώθηκε σχετικά με τα παιδιά που φοιτούν σ αυτά. Παρέδωσε στις βιβλιοθήκες των σχολείων βιβλία γαλλικών. Κατά την παρουσία του στο Γυμνάσιο ,του  έγινε μία συνοπτική παρουσίαση του σχολείου και των δράσεων του από την Δντριά του Ζαφειρούλα Κοτσάκη ενώ ο Καθηγητές Γαλλικών Βασίλειος Χασκής και Μαρία Χατζηιωαννίδου αναφέρθηκαν  στον προγραμματισμό των δράσεων της γαλλοφωνίας που περιλαμβάνουν διοργάνωση φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου, παρουσίαση της ιστοσελίδας του σχολείου στα γαλλικά και αναζήτηση Γαλλικού γυμνασίου για την ανταλλαγή μαθητών
  .Ζητήθηκε  δε από τον Γάλλο διπλωμάτη την ενίσχυση και διευκόλυνση αυτής της προσπάθειας αίτημα που ο ίδιος αποδέχτηκε με χαρά, συγχαίροντας τους μαθητές για την αποτελεσματική προσπάθειά τους.
Εκ μέρους του Δημάρχου Μαρώνειας Σαπών τον κ.  Le Rigoleur    καλοσώρισε  ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αντωνιάδης ο οποίος και στο σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για τις ιστορικές σχέσεις φιλίας των 2 χωρών
Στον Γενικό Πρόξενο, το Διδακτικό προσωπικό του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου χάρισε εργασίες μαθητών και διδασκόντων, σε ανάμνηση της επίσκεψής του στο Σχολείο, παρόμοια δώρα δόθηκαν και από το Γυμνάσιο.
Οι Δ/σεις, το Εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές των Σχολείων ευχαρίστησαν θερμά τον Γενικό Πρόξενο για την επίσκεψη και τα βιβλία που χάρισε.







Δεν υπάρχουν σχόλια: