Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Προβολή του ντοκιμαντέρ "ΣτΑγώνες" της Νέλλης Ψαρρού
Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 20:00), στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής (Γρ. Μαρασλή 1, Κομοτηνή), η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ "ΣτΑγώνες" της Νέλλης Ψαρρού. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη δημιουργό του ντοκιμαντέρ, η οποία θα είναι παρούσα στην εκδήλωσή μας.
"Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ", θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του ντοκιμαντέρ. Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο) θα δούμε, ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας. Ο ίδιος ο τίτλος του ντοκιμαντέρ (ΣτΑγώνες) αναφέρεται ακριβώς στους αγώνες που γίνονται για τις σταγόνες της ζωής.

Η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι ο πιο ορατός και άμεσος κίνδυνος που διατρέχει τη ζωή και την ευημερία μας, ειδικά σε μια συγκυρία όπου όλα τα βασικά αγαθά μπαίνουν στο στόχαστρο της ιδιωτικής κερδοσκοπίας. Η άμεση πώληση των πηγών και των δικτύων διαχείρισης νερού είναι η εμφανής ιδιωτικοποίηση, με συνέπειες που μπορεί κανείς ίσως να φανταστεί. Αυτό που είναι λιγότερο προφανές και λείπει από τη σχετική συζήτηση είναι η έμμεση ιδιωτικοποίηση των υδάτων. Πρόκειται για μια διαδικασία που περνά αθέατη σχεδόν από δίπλα μας εδώ και δεκαετίες, με συνέπειες τόσο ολέθριες για την υγεία που θίγουν και την ίδια την επιβίωσή μας. Αυτές, οι ορατές και μη πλευρές της ιδιωτικοποίησης του νερού, αναδεικνύονται μέσα από το νέο αυτό ντοκιμαντέρ.
Γι’ αυτούς και άλλους πολλούς λόγους, η Νέλλη Ψαρρού μαζί με νέους αλλά και παλιούς συνεργάτες από το πρώτο της ντοκιμαντέρ (Golfland?) επανέρχεται με σκοπό τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης έρευνας γύρω από αυτό που θεωρούν το σημαντικότερο όλων, το νερό.
            Σας καλούμε όλους στην εκδήλωσή μας και ελπίζουμε στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανταπόκρισή σας, ώστε να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για το τεράστιο αυτό θέμα-πρόβλημα, γιατί ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΔΟΠΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια: