Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του συλλόγου πατεράδων



Ακόμη μια ωραία εκδρομή έκανε ο Σύλλογος μας από τις 12/9/014 έως και τις 14/9/014. Επισκεφτήκαμε τον Πλαταμώνα, την Καλαμπάκα, τα Μετέωρα, τα Τρικαλα και τον Άγιο Παντελεήμονα.

Στα Μετέωρα επισκεφτήκαμε πρώτα την Μονή του Αγίου Στεφάνου. Το μοναστήρι αυτό είναι το μοναδικό που επισκέπτεται κανείς δίχως να ανέβει σκαλιά. Η θέα από τον εξώστη της μονής είναι μαγευτικη. Στα πόδια του βράχου απλώνεται η πόλη της Καλαμπάκας με τον ποταμό Πηνειό πιο πέρα στο βάθος. Από το 1961 λειτουργεί ως γυναικείο μοναστήρι.
Την επόμενη μονή που επισκεφτήκαμε ήταν του Βαρλαάμ ,η οποία κτίστηκε το 1541 από τους Γιαννιώτες αδελφούς ιερομονάχους Θεοφάνη και Νεκτάριο. Είναι ένα τυπικό κομψό καθολικό Αγιορείτικου τύπου μοναστήρι. Παλαιά η ανάβαση στο μοναστήρι γινόταν με δίχτυ. Σήμερα υπάρχουν 180 σκαλοπάτια για την ανάβαση.
Κατά την διάρκεια της εκδρομής επισκεφτήκαμε τα ωραία Τρίκαλα και τον γραφικό Άγιο Παντελεήμονα που είναι χρισμένος σε υψόμετρο 900 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θαλάσσης.
Όλοι οι εκδρομείς έμειναν ευχαριστημένοι και τους υποσχεθήκαμε του χρόνου να τους περιπλανήσουμε σε αλλά ωραία μέρη της χωράς μας.
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: