Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ Α. ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ



            Το δημόσιο σχολείο στο οποίο εμπιστευόμαστε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε - τα παιδιά μας δηλαδή που είναι το μέλλον του τόπου μας -  σήμερα βάλλεται σκληρά από την καταστροφική πολιτική που μας επιβάλλει η κυβέρνηση με τις εντολές της Τρόικας. Είναι κι αυτή μια  ακόμα όψη της πολιτικής των μνημονίων, που έχει εξουθενώσει την ελληνική οικογένεια φορτώνοντάς τη με δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, ενώ από την άλλη πλευρά μας αποστερεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη: υγεία, παιδεία, κοινωνική μέριμνα και φροντίδα, υγιεινό και ανθρώπινο περιβάλλον.


            Η δημόσια παιδεία σήμερα διαλύεται λόγω της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία οδηγεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε αδιέξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει  στη νεοφιλελεύθερη πολιτική τής  κυβέρνησης τη δική του εκπαιδευτική μεταρρύθμιση: για ένα σχολείο που δεν θα αποδιώχνει αλλά θα αγκαλιάζει κάθε παιδί, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ένα δημόσιο σχολείο που θα παρέχει στους νέους όλα τα αναγκαία μορφωτικά εφόδια, γλωσσομάθεια, πληροφορική, καλές τέχνες, χωρίς να χρειάζεται να βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Να ξεχάσουμε το βραχνά των φροντιστηρίων και να ανατρέψουμε το εκπαιδευτικό σύστημα που μετατρέπει τους πιο φτωχούς σε εκπαιδευτικά «αποτυχημένους», οικονομικά εκμεταλλεύσιμους, κοινωνικά αδύναμους και πολιτικά χειραγωγήσιμους.
            Η δική μας απάντησή μας στο φόβο πρέπει να είναι η ελπίδα. Η ελπίδα και όχι ο φόβος είναι αυτή που θα φέρει τη μεγάλη ανατροπή. Τόσο στην κοινωνία, όσο και στην εκπαίδευση. Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και τους νέους, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς· ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αγώνα για μόρφωση, προσωπική ολοκλήρωση και  κοινωνική πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: