Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ποδόσφαιρο: Ορφέας Ξυλαγανής - Ελπίς Σαπών 1-2

Απόδραση από την Ξυλαγανή με 10

Ένα πολύ καλό παιχνίδι παρακολουθήσαμε στην Ξυλαγανή το περασμένο Σάββατο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣ Θράκης.
Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς δε έναν αγώνα που οι φιλοξενούμενοι αν και έμειναν με δέκα παίκτες από το 20΄ μένοντας πίσω στο σκορ, είχαν τα ψυχικά και αγωνιστικά  αποθέματα να αντιδράσουν και να πάρουν την νίκη.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας και στο 1ο κιόλας λεπτό να κάνουν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Λαμπίρη που σούταρε έξω από την περιοχή περνώντας την μπάλα λίγο άουτ.
Στο 7 η Ελπίδα αντέδρασε με τον Κασσιτερίδη να σεντράρει και τον Νικολαΐδη να πιάνει μια εκπληκτική κεφαλιά που εξουδετέρωσε θαυμάσια ο γκολκίπερ των γηπεδούχων διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα στο 9 ο Χαρίσης σουτάρει μέσα από την περιοχή, διώχνει σε κόρνερ ο Παπανικολάου.
Στο 12 και πάλι ο Ορφέας με τον Λαμπίρη να περνά όλη την άμυνα και να σουτάρει δυνατά αναγκάζοντας τον Παπανικολάου να τεντώσει το κορμί του και να διώξει σε κόρνερ.
Τα λάθη στην άμυνα της Ελπίδας ήταν πολλά και αυτό το πλήρωσε στο 20 όταν μετά από κόρνερ που εκτέλεσε η Ελπίδα, οι παίχτες του Ορφέα βγήκαν στην αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Λαμπήρη που μπήκε στην περιοχή της Ελπίδας και ανατράπηκε από τον Παπανικολάου κερδίζοντας το πέναλτι και την αποβολή του αντιπάλου γκολκίπερ.
Το πέναλτι εκτέλεσε επιτυχώς δυο λεπτά αργότερα ο Χαρίσης κάνοντας το 1-0.
 Από το σημείο αυτό και μετά οι παίχτες της Ελπίδας φαίνεται πως αφυπνίστηκαν καθώς η απόδοση τους ανέβηκε κατακόρυφα με αποτέλεσμα να βγουν μπροστά δίνοντας έναν δικό τους ρυθμό στη ροή του αγώνα.
Έτσι στο 34 θα φέρει το σκορ στα ίσα μετά από ωραία σέντρα του Βασιλακάκη και κεφαλιά του Γρίβα από το ύψος της μικρής περιοχής.
Στο 38 και πάλι χαμηλή σέντρα του Γρίβα στον Ντεμιρτζίδη που από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 40 οι παικτες της Ελπίδας εκτελούν ένα φάουλ από το κέντρο, η μπάλα φτάνει στον Βασιλακάκη που πιάνει την κεφαλιά την οποία διώχνει ο Χάσκης, το ριμπάουντ παίρνει ο Ρούφος που με προβολή στέλνει την μπάλα στο πλεκτό κάνοντας έτσι το   1-2.
Μεχρι να συμπληρωθεί το ημίχρονο ο Ορφέας έκανε δυο ευκαιρίες με τους Ρισβάνη και Καλλιανίδη οι οποίες δεν είχαν καμία τύχη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής της Ελπίδας Βασίλης Χαριτόπουλος έριξε στον αγώνα τον Σάκη Καραθανάση του οποίου η εμπειρία και η αγωνιστική του ικανότητα έκαναν την άμυνα της Ελπίδας πιο συμπαγή με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι αντίπαλοι να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες.
Το παιχνίδι έληξε τελικά 1-2 με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν και το ματς και τις εντυπώσεις , επιστέφοντας στην έδρα τους με τρείς πολύτιμους βαθμούς στις αποσκευές τους.

Συνθέσεις
Ορφέας Ξυλαγανής: (Ανέστης Σπυριάδης) Χάσκης, Δημόπουλος, Καζάκος, Ηλιόπουλος, Καλπακίδης (46΄ Τσιτλακίδης), Βάγκερ, Ηλιάδης, Ρισβάνης, Χαρίσης (70 Παπαδόπουλος), Καλιανίδης (64’ Jackal), Λαμπίρης.

Ελπίς Σαπών: (Βασίλης Χαριτόπουλος) Παπανικολάου, Κασσιτερίδης, Μακίδης, Ντεμιρζίδης, Ρούφος, Ομέρ(46΄ Καραθανάσης), Πασχάλης, Γρίβας, Βασιλακάκης, Νικολαΐδης (65΄ Παπουνίδης), Δημόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: