Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ο φόβος…., του ταχυδρόμου



Κάποτε ο Ταχυδρόμος, ιδιαίτερα στην ελληνική ύπαιθρο, στις Κωμοπόλεις, στα μικρά χωριά, ήταν το πιο συμπαθητικό πρόσωπο, ήταν η πιο αγαπημένη και ευπρόσδεκτη φιγούρα όλων των κατοίκων.
Αυτός έφερνε τα χαρμόσυνα νέα, τις συντάξεις, τις επιταγές τα γράμματα από το εξωτερικό, αυτός προωθούσε την επικοινωνία με την γύρω περιοχή και τον έξω κόσμο, αυτός θα μετέφερε κάτι καινούργιο, κάτι άγνωστο κάτι το ενδιαφέρον και περιμένανε όλοι πότε θα τον δούνε.

Έτσι είχαν συνηθίσει όλοι τον Ταχυδρόμο και πολύ παλιά και έτσι τον γνώρισαν και οι νεώτερες γενιές.
Εδώ και λίγα χρόνια όμως, ύστερα από την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία, την κρίση, τα χαράτσια, τις περικοπές μισθών και συντάξεων τις αυξήσεις των τιμών κλπ κλπ τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την εμφάνιση νέων τρόπων επικοινωνίας mail, κινητά sms, facebook κλπ τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά για την παλιά και αξιαγάπητη εικόνα του Ταχυδρόμου.
Σήμερα ο Ταχυδρόμος κατά κύριο λόγο θα μεταφέρει στα νοικοκυριά ΔΕΗ, ΟΤΕ, κινητής τηλεφωνίας, ασφαλιστικά εταιριών ειδοποιήσεις από Τράπεζες, Δ.Ο.Υ., Ασφαλιστικά ταμεία και άλλα παρόμοια.
Έτσι εκείνη η αγαπητή μορφή του εξυπηρετικού υπαλλήλου έχει αντικαταστεί στην συνήθεια του πολίτη (χωρίς να φταίει βέβαια ο Ταχυδρόμος) από την αμύλιτο κομιστή κακών ειδήσεων, εγγράφων και ειδοποιήσεων.
Η αγωνιώδη ανατροπή του Ταχυδρόμου όπου με χαρά γινόταν δεκτός δεν υπάρχει πια.
Σήμερα οι περισσότεροι εύχονται να μην τους επισκεφθεί για να μην τους φέρει κακά μηνύματα.
Που κατάντησε ο φουκαράς ο Έλληνας.
Τον έκαναν να φοβάται ακόμη και να κρύβεται πολλές φορές από τον άλλοτε αγαπητό, σταθερό και τακτικό φίλο τους τον Ταχυδρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: