Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Συνέντευξη με τον νέο πρόεδρο της «Ελπίδας» Σαπών κ. Γρηγόρη Κενανίδη



-Γρηγόρη. Πέρυσι αντιπρόεδρος και υπεύθυνος ακαδημιών. Φέτος πρόεδρος.  Πως προέκυψε αυτό.

-Η παραίτηση του πρώην προέδρου Ηλία Εμιρζά που για λόγους εργασίας δεν μπορεί να βρίσκεται κοντά στην ομάδα τουλάχιστον για όσον καιρό είναι στην Λήμνο, μας υποχρέωσε να βρούμε λύση στο θέμα της αντικατάστασης του. Έτσι φτάσαμε στην γενική συνέλευση όπου έγινε μια αναπροσαρμογή του ΔΣ καθώς είχαμε δυο παραιτήσεις με αποτέλεσμα δυο νέα πρόσωπα να στελεχώσουν την διοίκηση της ομάδας. Από εκεί και πέρα κάποιος έπρεπε να μπει μπροστά. Έτσι μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να αναλάβω τα καθήκοντα του προέδρου.
Βέβαια το να είναι κανείς πρόεδρος δεν σημαίνει τίποτα, πρέπει να έχει και καλούς συνεργάτες. Ευτυχώς για εμάς έχουμε μια ομάδα συνεργατών που αποτελείται από δέκα άτομα και έτσι ο πρόεδρος θα έχει κυρίως τον ρόλο του συντονιστή για να μπορούν να γίνονται οι εργασίες του συλλόγου.

Τέλος επειδή με ρώτησαν πολλοί για το αν θα ασχοληθώ και φέτος με την ακαδημία, θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους της ομάδας ότι θα είμαι παρών σε κάθε δραστηριότητα των ακαδημιών του συλλόγου μας.
-Πριν μιλήσουμε για τις ακαδημίες, πείτε μας για την «μεγάλη» ομάδα. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για φέτος.

-Καταρχήν ο πρώτος στόχος μας για φέτος είναι να κάνουμε μια καλή οργανωμένη ομάδα. Μια ομάδα που όποιος έρθει να αισθανθεί ότι ήρθε σε μια ομάδα σοβαρή, επαγγελματική (στο μέτρο που μας αναλογεί) και πρωταγωνιστική.
Όπως γνωρίζεται η «Ελπίδα» τα τελευταία χρόνια που αγωνίζεται στην Α1 βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος πράγμα που δείχνει σοβαρότητα και καλή δουλειά. Φέτος ο στόχος της ομάδας είναι  να πρωταγωνιστήσουμε στο πρωτάθλημα και με το υλικό που έχουμε αλλά και τον προπονητή κ. Βασίλη Χαριτόπουλο πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε την πρώτη θέση.
Βασικός στόχος επίσης είναι και το κύπελλο ΕΠΣ Θράκης.  

-Πείτε μας δυο λόγια για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣ Θράκης.

-Το περσυνό πρωτάθλημα ήταν τριών ίσως και τεσσάρων ταχυτήτων. Είδαμε έναν Ίασμο που ξεχώρισε από νωρίς με την «Ελπίδα» να προσπαθεί να τον ακολουθήσει και αν δεν είχαμε τους τραυματισμούς του Καραθανάση και του Εφραιμίδη πιστεύω πως θα πηγαίναμε μαζί ως το τέλος. Κάπως έτσι παραμείναμε μαζί με την ομάδα των προσκυνητών να παλεύουμε για την δεύτερη και τρίτη θέση. Ένα κλικ κάτω από εμάς ήταν οι ομάδες από τις θέσεις 4 έως 8 που ουσιαστικά είχαν εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή στην κατηγορία ενώ υπήρχαν και ομάδες που είχαν καθαρά διακοσμητικό ρόλο στην κατηγορία και αναφέρομαι στις δυο ουραγούς οι οποίες μετά βίας κατάφεραν να κόψουν λίγους βαθμούς.
Ελπίζω ότι τα πράγματα θα είναι φέτος διαφορετικά. Θα είναι πολλές ομάδες στο κόλπο του πρωταθλητισμού γιατί από τον Ίασμο αποχώρησαν πολλοί παίχτες και δεν νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που θα έχει το περσυνό ρόστερ του Ιάσμου.
Εν πάση περιπτώσει πιστεύω ότι και οι ομάδες που ανέβηκαν αλλά και οι υπάρχουσες ομάδες της κατηγορίας είναι ισοδύναμες με αποτέλεσμα να δούμε ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

-Εδώ και χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο ότι ενώ η ομάδα πρωταγωνιστεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο. Που οφείλεται αυτό κατά τη γνώμη σου?

-Δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα. Ίσως να φταίνε τα χρόνια που η ομάδα έπαιζε στην Δ εθνική όπου ο κόσμος συνήθισε ένα ίσως άλλο επίπεδο επίπεδο. Ίσως να φταίνε άλλα.
Και εμάς το παράπονο μας είναι αυτό. Ενώ έχουμε πολλά παιδιά από τις Σάπες, έχουμε φίλους και συνεργάτες από εδώ δυστυχώς δεν έχουμε στο γήπεδο τον κόσμο που θα έπρεπε.
Εμείς κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, περιμένουμε και προσκαλούμε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια πρώτα των παιδιών και μετά την δικιά μας.

-Στο οικονομικό κομμάτι τώρα, που θα βρείτε τα χρήματα που απαιτούνται  για να βγει η χρονιά

-Καταρχάς να πω ότι εκείνα τα λευτά που παλιά ακουγόντουσαν δεν υπάρχουν, προσπαθούμε να κάνουμε όσο πιο σφιχτή οικονομική πολιτική. Φανταστείτε μόνο ότι από τον φροντιστή γλυτώνουμε φέτος περίπου 1500 ευρώ, εδώ να αναφέρω ότι για φέτος το πλύσιμο των ρούχων ανέλαβε αφιλοκερδώς ο Κώστας Τσιμουρδάγκας που έχει τα πλυντήρια στο Αρσάκειο και τον ευχαριστήσω δημοσίως για αυτό.
Προσπαθούμε να βρούμε τέτοιου είδους λύσεις ώστε να βγάλουμε την χρονιά οικονομικά.
Βασικός χορηγός μας είναι ο κόσμος των Σαπών και όχι μόνο. Βγήκαμε για να πουλήσουμε εισιτήρια διαρκείας, πήγαμε πολύ καλά, το 95% των επαγγελματιών της περιοχής μας βοήθησε αγοράζοντας το εισιτήριο και όσο για αυτούς που δεν μπόρεσαν να αγοράσουν τους ευχαριστούμε και αυτούς για την καλή διάθεση που έδειξαν και τους περιμένουμε στο γήπεδο να δουν από κοντά την ομάδα μας.
Ένα άλλο έσοδο είναι οι διαφημίσεις που βάζουμε στο γήπεδο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να το τρέχουμε αυτό το θέμα και καλώ όποιον επαγγελματία ενδιαφέρετε να διαφημίσει την επιχείρηση του στο γήπεδο να έρθει σε επαφή μαζί μας.
Τέλος θα ήθελα να ενημερώσω τους φίλους της ομάδας ότι η τιμή του εισιτήριου διαρκείας φέτος είναι 20 ευρώ. Όσοι θέλουν να στηρίξουν την ομάδα αγοράζοντας ένα διαρκείας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Σ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: