Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Γιορτάστηκε και στα Κασασιτερά ο Προφήτης ΗλίαςΠαρ’ όλο που οι τελευταίες βροχές χάλασαν το δρόμο που οδηγεί στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στα Κασσιτερά και δεν ήταν προσπελάσιμος από τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, αυτό δε ματαίωσε το μικρό πανηγύρι που συνδιοργάνωσαν κάθε χρόνο η Εκκλησιαστική Επιτροπή Κασσιτερών  με το Σύλλογο Ποντίων.
Απλά η όλη εκδήλωση «μεταφέρθηκε» στο ναό του Αγίου Δημητρίου στο κέντρο του οικισμού. Έτσι την παραμονή της γιορτής τελέστηκε απ’ τον πάτερ Αρχοντή που συνεπικουρούσαν απ’ τους ψάλτες Βαγγέλη Γιαννελάκη και Αμαραντίδη Δημήτριο, ο καθιερωμένος Εσπερινός και η Αρτοκλασία.
Η παρουσία του κόσμου παρά το άστατο του καιρού υπήρξε ικανοποιητική. Ακολούθησε «μπουφές» στον ξενώνα του ναού όπου οι προσκυνητές, υπό τους ήχους όμορφης ποντιακής μουσικής, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα πλούσια κεράσματα που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες - μέλη του Συλλόγου Ποντίων και ειδικότερα οι παλιοί Κασσιτεριώτες είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν πολλά από ανάλογα πανηγύρια στο χωριό και φυσικά όλοι απόλαυσαν το μοναδικής ομορφιάς περιβάλλον του ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: